LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Ple aprova mesures econòmiques per als comerços

Adoptar les mesures necessàries per superar la crisi econòmica causada per la Covid-19 va tornar a ser el tema central, en la sessió plenària telemàtica ordinària del mes de maig. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà  va presentar diverses mesures, la més important per a finançar les despeses de lloguer o hipoteca (entre un 30 i un 40%), i els  subministraments i altres serveis (entre un 15 i un 45%) de les empreses o establiments comercials afectats per la crisi. Escolà va explicar, que en funció de la demanda, les ajudes anirien entre els 500 i els 3.000 euros.

Les diverses ajudes presentades van comptar amb l’aprovació de tots els partits l’equip de Govern (ERC, SGI, GS i EM) i de l’oposició (JxS, PSC, Cs i CVS), excepte el regidor de NH, Ignasi Rubí, que es va abstenir en les votacions, ja que segons el seu punt de vista, les ajudes arribaven tard i eren insuficients.

El Ple també va aprovar la proposta de Cs contra la intervenció dels estalvis dels ajuntaments per part del govern d’Espanya o la presentada per GS per demanar la regularització de les persones migrades per fer front, en igualtat de condicions, a la Covid-19.

Les platges i la draga també va ser un altre dels temes estrella i els regidors de l’oposició van fer servir el seu torn de preguntes per qüestionar al Govern perquè s’havia decidit portar la draga, quan dins l’equip que governa hi ha discrepàncies, i també per demanar no s’hagin d’assabentar de l’obertura de les platges per la premsa.

Recull de cites

Aurora Carbonell (ERC): «La feina feta és admirable i estic orgullosa de les ajudes que proposa l’Ajuntament».

Rafel Font (JxS): «Tenim una xifra molt elevada en règim d’autònoms per la singularitat de l’economia, i el turisme és la principal activitat afectada».

Luismi García (PSC): «Els drets dels treballadors de l’administració han d’estar protegits. I és feina nostra».

Manu Rodríguez (Cs): «Sitges ha de disposar del romanent i aquest no pot estar intervingut per l’Estat».

Guillem Escolà (SGI): «Enguany s’ha decidit portar la draga com a mesura d’urgència per resoldre la mancança de sorra tres platges».

Júlia Vigó (GS): «Les persones migrades han de tenir els mateixos drets i les hem de regularitzar, i més ara fer front, en igualtat de condicions, a la Covid-19».

Carme Gasulla (CVS): «Les ordenances s’han d’adaptar a les noves necessitats, però sempre respectant l’entorn natural».

Ignasi Rubí (NH): «Hem d’anar més enllà amb les ajudes. Arriben tard i poden ser insuficients».

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA