LOADING

Type to search

Festes

El Poble Sec obre el calendari adaptat de festes

La plaça Catalunya, afectada per les obres d’enllumenat

Les festes del barri del Poble Sec obren l’estiu sitgetà, on tradicionalment revetlla de Sant Joan a la plaça de Catalunya esdevenia l’acte més multitudinari de la celebració. Després que l’any passat s’haguessin de suspendre tots els actes a causa de la pandèmia mundial de la Covid-19, enguany es recupera bona part de les activitats que es feien anualment, però amb un format adaptat, traslladant bona part dels actes de la plaça Catalunya al pati de l’Escola Miquel Utrillo, i descartant la revetlla i la fira.

La notícia difosa la setmana passada, on es tornaven a permetre les revetlles i les festes majors, en el fons no han canviat la situació que hi havia fins aleshores, perquè tots els actes culturals, lúdics o recreatius han de seguir complint unes mesures estrictes, amb l’aforament controlat, tothom assegut, i en un espai tancat o perimetral. En aquestes condicions celebrar una revetlla com la de Sant Joan, convertint-lo en un concert amb el públic assegut, sense poder ballar, i a més de no poder disposar de les barres per servir begudes, han estat motius suficients per descartar aquest acte.

Les festes del barri d’enguany s’iniciaran a les dues de la tarda del 23 de juny amb l’esclat de 21 morterets que anunciaran la festa. L’endemà, se celebrarà l’Ofici Solemne a l’església de Sant Joan, i a partir del vespre, els actes es traslladaran al pati de l’escola Miquel Utrillo, amb el concert d’havaneres amb el grup Barcarola, i on també es durà a terme la presentació de la pubilla i l’hereu del barri d’aquest 2021.

L’endemà, dia 25, una festa infantil traslladarà el protagonisme als més petits de la casa, i finalment el dissabte 26 s’hi celebraran els darrers actes, amb un concert amenitzat per la Coral Levare i el Cor l’Espiga de Cubelles a l’església de Sant Joan, i un concert de rumba amb el grup sitgetà Rumbalmins que servirà per cloure les festes d’aquest any. Per commemorar la celebració el Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) també obrirà les portes els dies 25 i 26 perquè tothom pugui visitar les instal·lacions situades al mateix barri.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure