El polígon de Mas Alba, un motor econòmic en creixement

L’epicentre comercial reuneix una quarantena de comerços locals

Des de la seva inauguració l’any 1999, el polígon industrial de les Pruelles, també conegut com a Mas Alba, ha anat evolucionant cap a una zona cada cop més comercial. En els seus inicis, amb Jordi Serra com a alcalde de Sitges, l’objectiu de la iniciativa de les Pruelles era acollir petites indústries com tallers mecànics o empreses de construcció i distribució. Aquest tipus de comerços van ser els primers a edificar les seves naus al polígon. 

Amb el pas dels anys, la zona ha anat perdent aquest caràcter industrial i ha anat adquirint un de més comercial. Ara, l’activitat del polígon està adreçada principalment als veïns de la vila, tot i que també als visitants i turistes. Més de quaranta comerços locals s’han establert a Mas Alba, oferint els seus serveis en aquesta zona, entre els quals es poden trobar supermercats, trasters, un gimnàs, un veterinari i un bar-restaurant. 

L’Ajuntament de Sitges va crear en aquesta zona el carrossòdrom, on s’emmagatzemen i munten les carrosses i plataformes de Carnaval i la Gay Pride des d’aleshores. A més, l’any 2010, l’Ajuntament va llogar les oficines del Sitges Reference, edifici en què va centralitzar el conjunt de les oficines i serveis municipals, que fins aquell moment havien estat dispersats arreu del poble. L’edifici, després d’anys en desús i abandonament per part de l’Ajuntament a causa de la crisi, va ser adquirit per una companyia de trasters. 

La connexió del polígon amb la vila cada cop introdueix noves millores per facilitar-ne l’accés. Es pot arribar en transport públic, en vehicle propi o a peu, gràcies a la seva proximitat amb el nucli urbà. Concretament, des de l’estació surt l’autobús de la línia L1 cada mitja hora, que triga només sis minuts a arribar a la zona comercial. A més, actualment l’accés en cotxe també es pot fer des de l’autopista, sense haver de passar per Ca l’Antoniet o el Poble Sec com s’havia de fer fa uns anys. 

Amb els temps, el polígon de Les Pruelles ha esdevingut un dels epicentres comercials del poble. La seva transformació ha permès als comerços locals situar-se en aquesta zona i oferir els seus serveis als veïns de la vila. Així, Mas Alba és un important motor econòmic per Sitges, tant per comerciants com per consumidors, ja que s’hi poden trobar una gran varietat de serveis.

Descansitges
Llevamos 14 años llevando Descanso a nuestros clientes de Sitges y toda la comarca del Garraf. Somos especialistas en sofás, butacas relax, colchones, bases, canapés, cabeceros etc. Fabricamos a medida y personalizado para cada cliente, de primeras marcas nacionales, como Pedro Ortiz, Relax, Gamamobel, Sompura, Navarro Tap, Gomarco, Reyes Ordoñez, Ecus, Koala, Karibian, Lumar, etc. con una amplísima gama de colores y tejidos especiales anti-manchas y piel. Trato personalizado.
Les esperamos en nuestra tienda:
Drets Humans, 13-15 – Tel. 938 949 106 – 648 159 873 – Web: www.descansitges.com

Suburense d’Automobil
És el taller degà a Sitges, donant servei des de fa més de cinquanta anys. Al nostre emblemàtic establiment del Passeig Vilanova, dedicat al manteniment i reparacions, vam afegir fa més de deu anys el taller del Polígon Mas Alba per reparar planxa i pintura.Tot i la seva ubicació perifèrica no renunciem al tracte directe i proper amb els nostres clients, oferint solucions de mobilitat, com vehicles de substitució, recollida a domicili i acompanyament. A Suburense d’Automòbil us ajudarem en allò que necessiteu, des del primer pas, que és triar una bona asseguradora, acompanyament en els tràmits de sinistres i reparar i deixar el vostre vehicle com a nou.
Drets Humans, 13-15 Nau 9- Tel. 938 947 021 – planxa@suburense.com

Hospital veterinari Sitges
Centre especialitzat en la cura, prevenció i tractament de les malalties que afecten a les mascotes. Serveis de traumatologia, oftalmologia, especialistes en nous animals de companyia (animals exòtics), cirurgia, radiologia, neurologia, endoscòpia, ecografia, ecocardiografia, anàlisi sanguini i urinari, en el nostre laboratori, amb resultats al moment. Oberts 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. També podeu comptar amb el nostre Centre Veterinari al carrer Espalter. Drets Humans, 27 – Tel. 938 894 01 08

Articles relacionats