LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Alcaraz (PES): “El polític ha de ser un gestor”

Francesc Alcaraz Garrido té 37 anys, és advocat i expert en noves tecnologies i protecció de dades. És pare de dos fills i presumeix del seu gos. Va ser membre de la Colla Vella i és soci del Club de Golf, on va ser cadie dels 14 als 18 anys.

Entrevista amb Francesc Alcaraz Garrido

Candidat del Partit Europeista de Sitges (PES)

Com resumiria l’origen, no exempt de polèmica, del PES?
A la universitat ja vaig crear una associació de caire liberal i d’una errònia participació en una candidatura amb el Partit Popular, neix el PES, perquè vaig veure que calia una formació de gestors i no de partidisme. La polèmica de Can Pere Mestres ens va donar a conèixer i demostrar que diem les coses com són, sense el límit del que anomenen “políticament correcte”.

Era necessari un nou partit independent a Sitges?
Els altres no són partits de gestors, sinó partits sense ideologia, de gent del poble i que també han fet política pels seus interessos. No són candidatures professionals; són projectes unipersonals o procedents d’altres partits.

Basa el seu programa en la racional-democràcia, una combinació del pensament liberal, tecnocràcia i desideologització…
No és encara el programa, sinó la base del nostre programa. La definim com el govern de la raó i del sentit comú, portat professionalment amb una participació racional i formada de la ciutadania. Sense limitacions ideològiques (raó), amb una guia (sentit comú) i una participació connectada i vinculada amb la realitat, amb coneixement i causa, no a mode d’enquesta. L’exemple ha estat el cas del Rugbi. Les consultes públiques han d’anar a les persones que coneguin els temes i hi estiguin involucrades, no a tothom. 

El liberalisme al seu ideari redueix les competències municipals? 
No, no redueix, es limita a competències reals. En el cas de l’escola Agnès, la competència no és local sinó de la Generalitat, i Sitges acabarà pagant dos dels quatre milions d’euros del cost. Som idiotes.

Què proposa en les seves màximes programàtiques en relació als motors econòmics i el turisme?
Tenim una aposta per Sitges com a centre de desenvolupament econòmic vinculat al software, la robòtica i les noves tecnologies, en tant que producció. Però també un turisme, que ha d’anar vinculat a l’urbanisme i el medi, com la recuperació de les platges. Caldrà estudis per mesurar impactes, però altres localitats han recuperat el litoral, per turisme de submersió, per exemple.

D’on es nodreix el PES?
Als estatuts tenim fixat un comitè consultiu, en què hi formen part el Gremi d’Hostaleria, el Gremi de Construcció, l’Associació Turística de Platges, i els sectors de l’oci nocturn i el comerç. Estem obligats a convocar-los i les nostres idees i els nostres candidats són les seves propostes. Aquesta és la participació formada de la que parlem. No som només nosaltres.

Proposen com a eix l’edifici Àgora 4d8. En què consisteix?
P
artim de la idea d’un “barri de ministeris”, la city de Sitges. El centre no pot continuar al centre, que està col·lapsat. La idea és crear un nou espai central, accessible, eficient energèticament i amb un aparcament que pagaria sol el projecte. La proposta va lligada a obrir un espai nou de participació plenària a tota la població, amb la modificació del Reglament d’Organització Municipal (ROM), amb un gran auditori.

Per què Àgora 4de8?
Per orgull. Perquè és el castell més emblemàtic i al màxim que hem arribat, i l’Àgora perquè es reivindica com a espai obert de debat, propostes i decisió.

Alguna proposta alternativa per a la Casa de la Vila? 
Proposem un espai per als Balls Populars. L’Agrupació ja té un espai i és petit per tot el que s’hi fa. Altres ni en tenen! Aquesta és una de les dicotomies locals: ens enorgulleixen els castellers i no disposen d’un espai propi i en condicions per assajar. Així com superarem als verds? Veus? És només un exemple.

També pots veure