LOADING

Type to search

Actualitat

El Port de Sitges prorroga la concessió dinou anys més

Plaça Calafats, dins del poblat del Port, dimecres passat al migdia. F. Àlex Ferret

S’ha acabat la incertesa al voltant d’un dels principals actius turístics i de serveis del municipi. El Port de Sitges – Aiguadolç continuarà en les mateixes mans durant els dinou anys vinents. El passat 26 de febrer, Dissabte de Carnaval, va entrar en vigor la pròrroga de la concessió a l’empresa que s’ha encarregat de la gestió de la instal·lació portuària en els últims anys. La concessionària que presideix Albert Bertran (també president de l’Associació Catalana de Ports Esportius) va optar per l’opció de la pròrroga i no la d’anar a un concurs públic per preservar els usos actuals i el poblat, on hi viuen unes 150 persones, forma part del Catàleg de Patrimoni de Sitges i l’Ajuntament està tramitant l’obtenció del Bé d’Interès Cultural Local (BCIL).

Per estendre el contracte duran els pròxims dinou anys, el Port de Sitges haurà d’atendre una sèrie d’inversions, que sumaran més de 20 milions d’euros en diversos àmbits, per continuar sent un port referent, tant per la qualitat dels seus serveis i la seva gestió responsable, innovadora i sostenible, com pel seu paper dinamitzador del turisme i de l’economia del municipi i de l’entorn. Per aquest motiu, en aquesta nova etapa té previst acomplir una actuació que potenciarà encara més la unió amb la vila. Precisament es vol habilitar el Moll de Ponent com a continuació del passeig Balmins: 400 nous metres, que s’afegirien als 1.600 metres que hi ha entre el Baluard i l’entrada a Aiguadolç, que s’uneixen des que l’alcalde Jordi Baijet va adaptar l’accés per Balmins.

A l’edició en paper del setmanari us expliquem les principals inversions que es faran a Aiguadolç en els pròxims cinc anys, les principals xifres econòmiques del Port, i com quedarà el poblat mariner amb la pròrroga. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure