LOADING

Type to search

Actualitat

El Port, el suport als ucraïnesos i l’efecte de la pujada de preus, a L’Eco

Els projectes de futur del Port d’Aiguadolç, els efectes de la pujada de preus en l’economia local, el Ple sobre l’estat de Sitges, les mostres de solidaritat amb el poble ucraïnès, el Festival Internacional de Patchwork, l’inici del nou Arxiu Digital de Sitges, el Festival Vila del Llibre i una entrevista a Blai Fontanals centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

La renovació de la concessió del Port d’Aiguadolç per 19 anys és motiu d’un ampli reportatge a les nostres pàgines, on radiografiem les actuals instal·lacions i detallem els projectes de futur, així com les noves condicions dels lloguers dels habitatges del poblat mariner.

Les afectacions dels sectors econòmics locals a la pujada de preus energètics, la celebració de l’estat de Sitges en el debat entre els diferents grups i l’anàlisi sobre els canvis a Guanyem són altres temes d’atenció a les nostres pàgines. També prestem àmplia atenció a les iniciatives locals de suport al poble ucraïnès i retratem els interiors de l’expedició Spain 4 Ukraine, nascuda a Sitges, i que ara es planteja fletar un avió per portar més refugiats.

El nou Arxiu Digital de Sitges –que obrirà la porta a un accés informatiu de notable valor a Sitges–, la celebració del Festival Internacional de Patchwork, el balanç del Ral·li i del sopar contra el càncer també són motiu d’atenció.

A les pàgines de Ribes tractem la pujada de preus a l’Espai Blau, el premi de màxim nivell a un ribetana per un treball d’astronomia, la inauguració de les noves instal·lacions del SEFED, el nous curs gratuït per a emprenedors, la neteja de les rieres i el taller de cistelleria tradicional que organitza el GER.

La informació cultural s’atura en tres festivals: el Vila del Llibre, que se celebra la setmana vinent; el de Terramar, arran un expedient de l’Ajuntament per una subvenció de l’anterior Govern; i el de Cinema, que ja comença a preparar la 55a edició. També tractem l’exposició sobre arbres a la Biblioteca i els biblio-tallers de la Biblioteca Roig i Raventós.

A Esports, l’actualitat està centrada en les necessitats de victòria de la UE Sitges, les victòries de la resta d’equips locals, el campionat obtingut pel femení d’Handbol Ribes, la victòria del Bàsquet Sitges en el renovat Pins Vens 2, l’objectiu assolit pels escacs del Prado i el nou èxit de Toni Ponce, entre d’altres.

Les entrevistes d’aquesta setmana són a Blai Fontanals, amb motiu del nou llibre Traient la Punta a la història, al fotògraf Thomas Vilhelm i Mireia Gallofré, presidenta del Xulius. El relat de Malvasia de Lletres és de Maite Sastre.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Isidre Also, Rubén García del Horno, Anna Grimau, Toni Llorià, Pep Moliné, Xavi Nin, Àxel Neumann, Román Pérez, Elisabeth Perry, Javi Polinario, David Puertas, Lídia Raventós, Mike Rosenberg i Josep Maria Rosselló, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és d’Iris Salamé i les contres són de Núria Camps (Sitges) i Lali Miret (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure