LOADING

Type to search

Actualitat

El posicionament audiovisual, l’alta demanda de les convencions i els primers preparatius del Carnaval, a L’Eco

A L’Eco d’aquesta setmana posem el focus en el posicionament de Sitges com plató de rodatges cinematogràfics –amb una entrevista a l’actriu Sarah Ransome–, en l’elevat nombre de convencions, els preparatius de Carnestoltes i Reina per al Carnaval 2023, el projecte de robot dels alumnes de l’IES Vinyet, el Mediterranean Guitar Festival i els llocs d’ascens a la Tercera Catalana de futbol.

La concentració de vuit rodatges de sèries i llargmetratges a Sitges i a Sant Pere de Ribes durant els darrers mesos ha situat Sitges com un escenari a l’alça. A L’Eco d’aquesta setmana ens en fem ressò, detallem les diferents produccions que s’hi estan realitzant i, a més, expliquem la història de Sarah Ransome, l’actriu que va aconseguir fugir de la xarxa de Jeffrey Epstein i es va amagar als Colls. L’entrevistem en exclusiva per a L’Eco de Sitges des d’Anglaterra, on hi viu ara.

La informació local també posa l’accent en l’alta ocupació que estan registrant els hotels amb convencions de petit i mitjà format. També ens en fem ressò de les previsions per a la Sitges Pride i de les sol·licituds del sector dels allotjament turístics per aturar els habitatges il·legals, amb la recuperació del turisme. El regidor de Turisme i Projectes Estratègics, Luismi García, publica un article sobre els eixos de futur de Sitges.

Altres punts de l’actualitat són el projecte de robot sobre el món casteller elaborat per alumnes de l’IES Vinyet, que ha obtingut el segon lloc en el campionat català; la crònica de la presentació del llibre de Jordi Baijet i l’entrada del sitgetà Chis Castillo al secretariat de l’ANC.

L’actualitat també s’atura en la designació de les colles que realitzaran els personatges del Carnestoltes i la Reina, en el projecte solidari amb Uganda sorgit a Sitges, els preparatius de la cursa Corre per ells i la crònica del Concurs d’Enceses de Ribes.

Les entrevistes d’aquesta setmana són al nou president del Retiro, Franchu Núñez, i a les quatre propietàries de la Carnisseria Ribes. El relat de Malvasia de Lletres és de Nacho Zubizarreta. A les nostres pàgines també trobareu unes pàgines dedicades als casals d’estiu, amb una selecció de propostes a Sitges i a Ribes.

A les pàgines de L’Eco in English parlem de la concentració de banderes blaves, del risc de col·lisions d’embarcacions al litoral per la presència de balenes, de la cursa Corre per Ells i del rebuig dels centres educatius a aplicar el 25% de castellà.

A Ribes posem atenció en el conflicte laboral al Redós, el futur de la coalició Construïm, el soterrament de les torres de tensió de les Roquetes i les noves línies d’ajuts per a les llars d’infants.

La informació cultural passa per dos festivals: el Mediterranean (a Sitges) i l’Udaeta (a Ribes) i el nou disc del grup Els Amics de Manel.

Aquesta setmana publiquem un nou suplement del Butlletí del Grup d’Estudis Sitgetans, amb un ampli article sobre les platges del municipi, a més de la presentació del llibre Els germans Batlle i Gené, d’Ignasi M. Muntaner o la presència del GES a l’Arxiu Digital de Sitges.

A Esports ens centrem en l’oportunitat de la Penya Jove davant l’ascens, les opcions per pujar del Bàsquet Sitges, la derrota de l’Handbol Ribes, el campionat de kick boxing a Sitges o l’entrada de quatre jugadors del Sitges Gaèlic a la selecció catalana.

A més de Luismi García, aquesta setmana comptem amb les firmes d’Elena Affinito, Sílvia Cester, Alejandro Conde, Xavier Duran, Peter Harris, David McLean, Pedro Palacios, Giorgio Ragnoli, Llorenç Roca, Martí Sáez i Margarida Sáiz, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Berta Longas i les contres són d’Anton Ferret.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.ca

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure