LOADING

Type to search

Actualitat

El premiat curt de la PKU arriba a Sitges

La petita Candela, acompanyada del seu pare Alfonso, durante el rodatge

El curtmetratge Protein Kill Us es projectarà al Prado en una sessió solidària i gratuïta organitzada pel Cine Club Sitges el proper 30 de desembre, a les 19.45h. Es tracta d’una producció premiada en diferents festivals internacionals i impulsada per la Fundació PKU, que treballa per fer visible i aconseguir recursos per afrontar les malalties de trastorns metabòlics.

Protein Kill Us està protagonitzat per Candela, una noia de Sitges que ha esdevingut el rostre visible de diferents campanyes de la Fundació. El curt, de 8 minuts de durada, la Candela esdevé l’única supervivent en un futur apocalíptic, sintetitza les dificultats i reptes que afronta una persona afectada per la PKU, que han de controlar amb extrema precisió qualsevol aliment amb proteïnes naturals, com la carn, la llet o l’ou, ja que un ús defectuós podria generar danys irreversibles al cervell. L’objectiu de la Fundació PKU és desenvolupar un biosensor que permeti monotoritzar la malaltia en la sang en temps real.

El curt torna a Sitges, on es va estrenar l’any 2019 en una sessió del Festival de Cinema. En aquest temps ha rebut premis en diferents festivals internacionals de cinema, com els Clio Health Awards de Nova York (Clio de plata), l’Aspid de Madrid (Premi Platí a la millor campanya, l’Or a la millor campanya de relacions públiques i el Premi al millor audiovisual), el Berlin Lift-Off Film Festival (selección oficial), l’Eurobest European Advertising Festival de Londres (llista de les millors campanyes) i el Disorder – the Rare Film Festival de Nova York (llorer de reconeixement).

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure