LOADING

Type to search

Actualitat

El president del Consorci del Patrimoni serà citat a declarar pel cas de les subvencions de la Diputació

Joan Carles García Cañizares, durant la inauguracuó de l’exposició del Cau Ferrat

El president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Joan Carles García Cañizares, serà cridat a declarar en els pròxims dies pel jutge Joaquín Aguirre, segons ha fet constar en el seu darrer acte, per les pressumptes irregularitats en la concessió de subvencions de la Diputació de Barcelona pel valor d’un milió d’euros. García Cañizares és president del Consorci des del passat mes de juliol, en tant que diputat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i té com a càrrec de confiança a la portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo.

La citació de García Cañizares (JxCat) serà junt amb 48 càrrecs més, entre els quals hi ha el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases. El magistrat ha dividit el cas en diferents peces i en la principal ha situat dues entitats afins l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya, la Fundació CATmón i l’associació Igman. A més García Cañizares, hi ha altres càrrecs de la Diputació que també seran citats a declarar per Aguirre.

El Consorci del Patrimoni de Sitges està governat per un consell general, que presideix un càrrec de la Diputació de Barcelona, que és la institució que aporta la major part del finançament. També hi participa l’Ajuntament de Sitges, tot i que el pes principal és per l’òrgan provincial. Des de la constitució de l’actual Consell, després de les últimes eleccions municipals, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha tingut diverses diferències amb García Cañizares, la darrera de les quals quan es va assabentar per les xarxes socials que el Museu de Maricel havia rebut un premi internacional en el mateix moment que García Cañizares el recollia a Miami.

També pots veure