LOADING

Type to search

Actualitat

El Pressupost municipal del 2022 serà de 52,8 milions i pretén guiar la “recuperació” postpandèmica

Carme Almirall, regidora d’Hisenda

Al Govern de Sitges ja li quadren els números. L’executiu a cinc bandes, amb Carme Almirall al capdavant de la caixa com a regidora d’Hisenda, ja té a punt una proposta de Pressupost per al Ple extraordinari d’aquest proper dilluns.

Els comptes pugen fins als 52,8 milions d’euros, 800.000 euros per sobre dels actuals, la qual cosa els converteix, en paraules d’Almirall, en “els més elevats” des del restabliment dels ajuntaments democràtics. De fet, en termes de despeses i ingressos corrents, també són els capdavanters del país en el rang de municipis d’entre 25.000 i 50.000 habitants.

El Pressupost s’ha cuinat a foc lent i ha obligat a fer certs malabarismes –fent ajustos a les despeses internes, com reduir càterings i estudis externs– per compensar les pèrdues derivades de l’Impost d’Activitats Econòmiques i, sobretot, de l’Impost de Plusvàlues, arrel de la sentència del Tribunal Constitucional que declara nul el sistema de càlcul empleat fins ara pels ajuntaments. Amb xifres a la mà, això es traduirà en un descens de 700.000 euros.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli resum dels comptes del 2022, amb detalls de les princiipals partides. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure