El preu dels lloguers, els pessebres i el millor del 2022, a L’Eco

- Publicitat -

El darrer L’Eco del 2022 ve marcat per una selecció dels reportatges d’històries personals i col·lectives del passat publicat al llarg de l’any. També abordem el nou augment dels preus del lloguer, el fre provisional a la vaga de les treballadores de les llars d’infants, els pessebres del Palau i el torneig d’hoquei del Sunway, entre d’altres temes.

El nou augment dels preus del lloguer centren la nostra atenció aquesta setmana. Exposem els increments del 23¡% a Sitges i el 31% a Ribes i detallem l’evolució registrada en els darrers anys, tant en el preu, com el nombre de contractes com en les operacions de venda d’habitatge.

La informació local també passa pel conflicte laboral amb les educadores de les llars municipals d’infants, la propera renovació dels ascensors de sota la via, l’accident d’un home als Colls, les reclamacions d’una part dels antics propietaris del Port i el Parc de Nadal.

També prestem atenció als pessebres del Palau del Rei Moro, els quintos, la recuperació del Castellot de Garraf i el trasllat a Aiguadolç de l’Associació Cetàcea.

L’atenció principal de L’Eco d’aquesta setmana se centra en la selecció de diferents reportatges d’històries personals i col·lectives publicats al llarg de l’any. Abordem l’impacte que va generar l’arribada de Miss Univers a Sitges, els paral·lelismes als anys seixanta entre Sitges i Torremolinos, la història de Martí Piqué, els inicis del bàsquet a la vila, els orígens del Drac de Ribes, els vincles entre García Lorca i Sitges o la concentració d’artistes a la Ribes, dècades enrere. També entrevistem José Maria Bakero, Blai Fontanals i la Pubilla i l’Hereu de Sitges.

Les pàgines de L’Eco in English parlem de l’accident d’un excursionista que va caure als Colls, l’augment dels positius per alcoholèmia i l’incident d’un home que va trencar la finestra d’una autocaravana amb una destral.

A Ribes destaquem les reclamacions dels veïns de Mas Alba, la creació d’espais per a promoure l’educació viària entre els infants, la continuïtat de Construïm només amb la Nou, la inversió de 42 milions al Consorci Sanitari del Garraf Alt Penedès i la instal·lació de 16 contenidors amb restes vegetals.

A Cultura posem l’accent en la presentació a Sitges del llibre de Salvador Casas sobre la màfia russa i de la nova temporada del teatre de les Roquetes. La secció d’Espots parlem del torneig d’hoquei del Sunway, celebrat aquests dies i la cursa solidària de les Roquetes.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats