El Primer de Maig implanta mesures de control

Les tanques es van estrenar ahir dijous a la nit
- Publicitat -

Els incidents del cap de setmana passat, sumats a les noves iniciatives de reformulació de l’oci nocturn, han fet moure fitxa als bars musicals del carrer Primer de Maig. Ahir dijous van estrenar les  noves mesures implantades en una doble direcció: d’una banda, fomentar la seguretat i la protecció davant la pandèmia i, d’una altra, ordenar l’accés per evitar aglomeracions, però també per controlar la gent que hi entra.

L’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat agrupa els locals d’oci nocturn que encara aguanten al Primer de Maig. Conscients del problema de pèrdua d’identitat patit en els últims anys i dels efectes col·laterals generats per les baralles i la delinqüència que s’escampa pels voltants de la zona, l’Associació ha decidit apostar per reconduir la situació en la mesura del possible. La batalla campal de dissabte passat –que es va produir quan els locals ja havien tancat– ha motivat que s’hagin apressat a implantar diverses normes.

Entre les accions acordades hi ha l’obligatorietat de dur mascareta per accedir al carrer, així com marcar les distàncies socials de protecció que estableixen les normes actuals. Als clients se’ls prendrà la temperatura i no podran accedir als interiors dels locals si no hi ha lloc per seure. Per fer possible tot això, han implantat un carril d’accés envoltat amb tanques i custodiat per seguretat pròpia dels locals. Aquest carril comunica amb tots els locals i és de direcció única. S’hi pot accedir des de la plaça de la Indústria, el passeig de la Ribera i el carrer Santa Tecla.

Amb aquestes accions, els locals es comprometen a desplegar les mesures de seguretat en un entorn de difícil aplicació, com és l’oci nocturn. Però, sobretot, prenen mesures per reordenar un carrer que els últims anys ha patit la degradació, a causa del tancament de locals i la pèrdua d’identitat. L’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat ha estat treballant aquestes mesures conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges i en paral·lel als cossos de seguretat i l’Ajuntament.

Paral·lelament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra també reforçaran els serveis al voltant del Primer de Maig durant les nits de divendres i dissabtes, després dels incidents de la setmana passada. Els comandaments policials han abordat aquesta setmana les baralles de dissabte passat i han començat a traçar una línia de prevenció, malgrat les limitacions d’efectius que pateixen.

A L’Eco d’aquesta setmana abordem la sitiació de l’oci nocturn i dels proble,mes de seguretat a Sitges en dos articles. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícies relacionades:
La policia intensificarà la presència a les zones d’oci (14 de juliol de 2020)
Batalla campal al centre de Sitges (13 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats