LOADING

Type to search

Actualitat

El PSC esmena dos punts de la proposta del Govern

Els tres regidors del PSC (en primer terme) i els dos de Guanyem (darrere) al Ple del Pressupost, el 19 de febrer passat

Al PSC li sembla bé la proposta d’acord que li ha fet arribar el Govern municipal, llevat de dos punts, que ha demanat reorientar. Són els dos punts que ja es preveia que els socialistes difícilment acceptarien i que portaven la marca de Guanyem Sitges: el que impediria cap operació de portar sorra amb la draga i el que feia referència a “repressió policial” (veieu el document sencer a sota). El portaveu del PSC, Luismi Garcia, ha demanat una reformulació –que no supressió– d’aquests dos punts, així com un matís al del Mercat Vell.

Els dos punts polèmics del document elaborat pel Govern són, per una banda: “redacció i aprovació del nou Pla d’Usos de les platges, que facin compatible l’activitat econòmica i social amb criteris sostenibles i sense aportació de sorra mitjançant dragues”. I, per una altra: “treball interdepartamental per informar, acompanyar i cercar alternatives sociolaborals per a persones en situació administrativa irregular sense repressió policial”.

Essencialment, el PSC està en línia en els dos punts, però demana que no s’assumeixin hipoteques pesants en el de les platges quan apunta “sense aportació de sorra mitjançant dragues”. Luismi Garcia indica que “no ens agrada la draga i així ho vam posar en el nostre programa i ho hem manifestat en diverses ocasions; però no podem tancar una porta de manera definitiva”. I ha afegit “si és necessari portar sorra hem de procurar fer-ho de manera respectuosa amb el medi ambient”.

En relació al segon punt, al PSC li genera al·lèrgia la inclusió “sense repressió policial”. “Estem, òbviament, en contra de tota repressió, però s’entén que una policia democràtica, com la que tenim, no fa actuacions fora de la legalitat”. De fet, el   que es discuteix en aquest punt no és un qüestió només semàntica, sinó que la policia (sigui la local o els Mossos) intervingui en els top manta, que omplen el Passeig amb venda il·legal. El PSC està a favor d’implantar mesures de reinserció laboral i integració social dels venedors, però també considera que la Policia ha d’intervenir per aturar el comerç il·legal. Guanyem Sitges, per la seva part, s’hi resisteix a les actuacions policials.

Un tercer punt del document elaborat pel Govern també ha posat en alerta al PSC. Es tracta de “recuperar el Mercat Vell com a equipament municipal si el procés participatiu dels equipaments culturals ho considera així”. Luismi Garcia ha indicat que “estem d’acord que s’obri un procés participatiu i som conscients que hi ha necessitats d’equipaments culturals, però, mentrestant no hi arribin potser aquest espai pot continuar fent l’actual funció”.

La pilota torna a estar en la teulada del Govern, que ha d’enviar el document de nou amb els matisos aportats pel PSC. Luismi Garcia ja ha parlat amb Autora Carbonell i Xavier Salmeron per facilitar l’entesa.

Notícia relacionada:
El Govern presenta al PSC una proposta d’acord marcada pels equilibris (8 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)