LOADING

Type to search

Actualitat

El PSC reivindica la política de l’acord i nous projectes per a Sitges

Salvador Illa i Luismi García, ahir a l’escenari de l’esplanada del Miramar

El PSC va presentar ahir divendres Luismi García com a alcaldable per al 2023, en un acte a l’esplanada del Miramar, amb l’assistència del líder dels socialistes catalans, Salvador Illa i amb la satisfacció de presentar, per primer cop en anys, un PSC unit i sense discrepàncies internes: fins una desena d’ex-regidors socialistes van assistir a l’acte. Tant García com Illa van reivindicar la cultura de l’acord, la responsabilitat i l’entesa en les propostes el PSC a nivell local i nacional.

Luismi García va parlar de “moderació, compromís, responsabilitat i la plena voluntat per cercar acords”. En aquesta línia, va mostrar com a exemple la participació del PSC en el Govern municipal, junt amb altres quatre partits. “Tenim diferències diverses, però som en un moments en què cal sumar i negociar. Això és el que fem en el Govern, cedint uns i altres per trobar punts d’entesa”. “És una qüestió de responsabilitats compartides”, va afegir.

El cap de llista del PSC també va parlar de l’aposta per “un Sitges transformador, que sigui amable i respectuós”, en contraposició “amb la manca de visió i d’esperit renovador”. En aquesta línia, va reivindicar el turisme i la cultura i va posar com a exemples, la construcció d’un auditori polivalent, amb pàrquing inclòs on hi ha l’actual camp municipal d’Aiguadolç; el nou Centre de Competències Digitals o la proposta per a suprimir el trànsit rodat al centre del poble el 2030.

García també va mostrar-se crítica amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, que dijous, en un acte de Junts, va afirmar que Sitges “només havia aconseguit 4.000 euros en els fons Next Generation”: “no es pot mentir d’aquesta manera, sap perfectament que hem presentat projectes de fins a 10 milions d’euros”.

Per la seva part, Salvador Illa va defensar una “política del respecte, que deixi enrere la confrontació dels darrers anys i que aquest setmana s’ha volgut recuperar des del Parlament”. Illa va qualificar el Govern de la Generalitat com a “dividit i fluix” i va reclamar una “política constructiva, que abandoni el victimisme i fomenti l’entesa i els acords”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA