LOADING

Type to search

Actualitat

EL PSC signa l’acord per entrar al Govern

Luismi García i Aurora Carbonell, després de signar l’acord, avui al matí

El Govern municipal incorpora al PSC i s’assegura majoria absoluta i l’estabilitat per a la resta de legislatura. L’acord s’ha signat aquest matí, a primera hora, a l’Ajuntament, per part de l’alcaldessa, Aurora Carbonell; el portaveu del PSC, Luismi Garcia, i els de Sitges Grup Independent, David Martínez, i Guanyem Sitges, Xavier Salmeron, després que les assemblees de les respectives formacions avalessin ahir el preacord, del qual va informar L’Eco en la seva edició d’aquesta aquesta setmana.

L’acord signat avui suposa l’aprovació del Pressupost, la incorporació de propostes del PSC al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i l’entrada dels tres regidors socialistes –a més del d’El Margalló– a l’executiu municipal. Aquesta incorporació es farà abans d’un mes, un cop negociïn el repartiment de carteres.

L’acord subratlla polítiques orientades a avançar cap a un model de transició energètica i d’economia circular, la recuperació de drets socials i l’aposta per un turisme totalment sostenible que treballi per l’equilibri entre turistes i residents i que impliqui la participació dels sectors públics i privats del municipi, així com la promoció del sector comercial.

La signatura de l’acord s’ha fet aquest matí, després que les assemblees d’ERC, Guanyem i PSC aprovessin ahir el preacord tancat la setmana passada. El principal focus informatiu es va situar a l’Ateneu Popular, on la gent de Guanyem s’hi van pronunciar favorablement, però després d’un intens debat, en què es va posar de manifest que aquesta no era l’opció preferida de la seva militància, però que constitueix l’única via per aprovar el Pressupost i executar el programa, en el qual han dipositat bona part de els seves esperances. La proposta d’acceptar el preacord entre el Govern i el PSC va obtenir tretze vots a favor, quatre en contra i vuit abstencions.

Assemblea de Guanyem Sitges, celebrada ahir

El posicionament final de la majoria dels militants de Guanyem va ser l’opció pragmàtica, en una doble línia: per una banda, perquè sense la suma del PSC perilla el Pressupost (i, per tant, executar el seu programa) i, per una altra, perquè la via dels socialistes era la preferida per ERC i SGI. Algunes veus van lamentar no haver aprofitat l’opció de Nou Horitzó, que els permetia igualment aprovar el Pressupost, encara que fos amb un Govern en minoria.

Per la seva part, Esquerra Republicana també va reunir la seva militància per avalar el preacord amb el PSC. El to, en aquest cas, va ser totalment diferent, ja que els vint afiliats van donar suport a la proposta d’acord. A l’assemblea també hi havia tres simpatitzants més sense dret a vot. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va exposar que l’entesa amb el PSC aportarà estabilitat al Govern després de set mesos de tensions amb l’oposició.

La gent de Sitges Grup Independent ja va avalar la setmana passada el camí empès per ampliar el Govern.

A la plaça de l’Hospital, els militants socialistes també es van reunir ahir per donar el vistiplau al preacord, del qual ja havien estat informats dijous passat a través d’un whatsaap intern, que publiquem en l’edició de L’Eco d’aquesta setmana.