El repunt de positius, el balanç de Festa Major i les sancions als pisos turístics il·legals, a L’Eco

- Publicitat -

La situació derivada del repunt de positius i l’impacte local des d’una òptica sanitària, social i econòmica; l’atracció dels negacionistes a Ribes; la celebració de la inaudita Festa Major confinada; les elevades multes als pisos turístics sense llicència, l’aposta del Prado pel Festival Dona i l’inici de la temporada esportiva, entre d’altres temes, protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

L’augment del nombre de positius i els alts riscos de rebots a Sant Pere de Ribes i, especialment, a Sitges centren la nostra atenció, a partir d’informació, dades i anàlisi, que posen en context la crítica situació actual. També abordem la desconcertant política de la Generalitat i els seus efectes negatius en l’economia, la societat i la cultural local, a partir de normes d’interpretació variable.

A les mateixes pàgines de l’impacte de la Covid-19 tractem la primera defunció a Sant Camil en tres mesos, la instal·lació d’un nou gestor automàtic de visites al mateix hospital, el pla per detectar en proves ràpides el VIH i la sífilis i per què els negacionistes han fet de Ribes un dels seus punts estables de trobada.

L’actualitat també s’atura a les elevades sancions que l’Ajuntament ha començat a implantar contra els titulars de pisos turístics sense llicència. També tractem el front comú que han iniciat el mateix consistori i l’Observatori contra l’Homofòbia, l’estudi de la Fundació Jaume Bofill que constata la desigualtat latent entre els centres educatius de Sitges, les dificultats que tenen les ambulàncies per accedir al centre i l’ampliació dels camps de boies a les platges. A les pàgines de Ribes tractem les accions de l’Ajuntament a favor de la igualtat, l’ampliació del reciclatge amb l’oli per part del comerç i que un enginyer ribetà dibuixa 280 estacions en 3D.

També passem balanç de la Festa Major més estranya i trista que es recorda en els últims vuitanta anys, conversem amb Frederic Malagelada sobre l’interessant troballa del segle XVIII sobre la costa sitgetana i acomiadem Margarida Julià i Josep Puigmartí, traspassat aquests dies. També entrevistem Olivier Montserrat i Artur Puighibet. L’actualitat del Festival Dona, del Monicicle i de l’Expansive Monkey i els inicis de la temporada esportiva també són degudament tractats a les nostres pàgines.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Sali Esparducer, Anna Grimau, Ramon Hernández, Ivan Martínez, Àxel Neumann, Gabi Serrano i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són Jordi Castañeda (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

legeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats