LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El retard en la desescalada, la factura econòmica i les iniciatives sanitàries, a L’Eco d’aquesta setmana

Els interrogants de la desescalada, així com la situació actual de la crisi i el seu impacte humà, social, econòmic i cultural a Sitges i a Ribes protagonitzen l’edició d’aquesta setmana de L’Eco. Les 40 pàgines de l’edició estan fonamentalment dedicades a les conseqüències de la Covid-19 a tots dos municipis, tot i que incorporen també altres articles d’actualitat i profunditat. L’Eco d’aquesta setmana inclou una nova edició de L’Eco dels Xics, el suplement adreçat a la canalla, amb propostes educatives i lúdiques i les il·lustracions de Mar Mestres.

Entre el conjunt d’informacions relacionades amb la Covid-19, les pàgines del setmanari expliquen el retard en l’accés a la fase 1 a Sitges i a Ribes a causa de les dades de la Regió Sanitària de Barcelona Sud; les dades i context de la factura econòmica de la crisi, que ja ha deixat 831 aturats nous a Sitges i ha convertit la comarca com la segona del país amb més ERTO; els nous sistemes de videoconsulta implantats al CAP de Sitges; l’obertura del comerç local i el cas específic de perruqueries i bars; el treball que estan fent els Bombers, la nova situació a Sant Camil, i l’agenda cultural que canvia a causa de la crisi, entre d’altres temes. També conversem amb protagonistes locals, com una corredora (Inés Sauret), un caminant (Pau Simó) i dos ciclistes (Ivan Sánchez i Serena Serra) i parlem amb Joan Ignasi Martínez Roldan, el sitgetà que ha aportat les 80.000 proves de coronavirus a Andorra. Aquesta setmana publiquem la segona tongada de fotografies nocturnes de Josep Maria Alegre amb Sitges desert.

A més, L’Eco també explica el pas del PSC per fer efectiu l’acord per entrar al Govern municipal de Sitges i resum el Ple de dimecres passat, en què la majoria de regidors es va pronunciar a favor del projecte de l’Autòdrom. El sumari també presenta dues cròniques personals sobre el nostre mar, a càrrec d’Antoni Sella i Núria Camps.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Albert Sáez, Daniel Farrerons, Pere Izquierdo, Josep Maria Tubau, Dani Alba, Núria Camps, Rafel Font, Joan Rosquellas i Gertrudis Conde Poveda, a més dels col·laboradors habituals. Les contres són d’Anton Ferret.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA