LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El risc de contagi baixa a Sitges i torna al mateix nivell de tot Catalunya

Després d’haver estat deu dies amb uns nivells de creixement de positius i d’índex de contagi desproporcionats, Sitges recupera una certa normalitat. Les dades d’avui del Departament de Salut situen l’índex de rebot en 185 punts, en consonància amb la mitjana catalana (184 punts). En els últims quatre dies només s’ha confirmat un nou positiu.

Dijous passat, l’índex de contagi va arribar als 718 punts, una xifra extraordinàriament elevada, però des d’aleshores ha anat baixant progressivament: ahir dilluns estava en els 387 punts i avui en els 185. Per primer cop en deu dies, l’índex surt de la zona “molt alta” per tornar a l“alta”.

Aquest descens és conseqüència de la dràstica reducció del nombre de positius. En només quatre dies, només se n’ha registrat un de nou, una xifra totalment diferent de l’evidenciada en els onze primers dies de setembre, en què es van assolir 88 casos. A Sant Pere de Ribes, per la seva part, hi ha hagut cinc casos nous en els últims quatre dies.

Aquest espectacular augment de finals d’agost i, sobretot, principis de setembre ha estat, en molt bona part, conseqüència de les reunions de grup i trobades registrades al voltant de la Festa Major. Sitges va aconseguir que no hi haguessin intents de sortides espontànies ni cap acte de risc al carrer, però, en canvi, el problema es va traslladar a l’àmbit privat, on diverses colles i grups d’amics van organitzar esmorzars, dinars i altres festes, que van acabar sent un element propagador del virus.

L’elevat creixement dels primers dies de setembre, encara deixa el percentatge de positius a Sitges amb uns nivells elevats en les dues últimes dues setmanes, si bé, els càlculs indiquen que en els propers dies es tendirà a una certa normalitat.

Notícies relacionades:
El risc de contagi es manté alt a Sitges, mentre continuen pujant els positius (11 de setembre de 2020)
L’índex de contagi es dispara a Sitges fins el 655 (9 de setembre de 2020)
L’Ave Maria continua sense poder rebre visites per l’alt risc que hi ha a Sitges (9 de setembre de 2020)

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure