LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El risc de rebrot supera a Sitges els 500 punts i els positius es disparen

El CAP de Sitges, aquest matí

Els índexs de Covid han tornat a pujar. Ho estan fent arreu, però a Sitges estan augmentant d’un manera significativa i per sobre de la mitjana nacional. La part bona és que els efectes són lleus en la majoria de casos, especialment els qui tenen completa la paita de vacunació.

Entre l’11 i el 17 de juny, a Sitges es van registrar oficialment 63 positius per Covid. Probablement, la xifra deu ser superior, ja que no tots els casos es notifiquen a Salut, especialment els que no requereixen baixa laboral (estudiants, pensionistes, aturats o autònoms). La xifra és notablement superior a la dels set dies anteriors: 27. fa només tres setmanes, Sitges tenia els indicadors més baixos del 2022.

La dada, però, més significativa de l’actual incidència de la Covid és la de la positivitat; és a dir, el percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positiu, que aquesta setmana ha estat del 40 per cent a Sitges. Es tracta d’una quantitat desproporcionadament elevada, ja que la mitjana habitual és del 12 per cent. Mai s’havia registrat una positivitat que arribés al 40 per cent a Sitges; el màxim voltava el 30 per cent en pics d’onades a l’alça, com el gener passat.

Aquest elevat nombre de casos i el percentatge elevat de resultats positius ha fet créixer el risc de rebrot, que s’ha situat en un 524 punts, una xifra alta. A finals de maig estava en 121. La mitjana catalana és de 415. És la primera vegada des de finals de març que el risc de rebrot és més alt a Sitges que en el conjunt de Catalunya.

Amb tot, l’augment del contagi no està suposant cap problema sanitari generalitzat, ja que la majoria de casos són de caràcter lleu.

A Sant Pere de Ribes el nivell d’incidència és, a hores d’ara, més moderat. El risc de rebrot està en els 286 punts i la positivitat de les proves assoleix el 25 per cent. Són xifres relativament altes, però inferiors a la mitjana catalana. De fet, el risc de rebrot ha baixat lleument.

A L’Eco d’aquesta setmana ampliem i detallem aquesta informació. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

El podeu comprar a iQuiosc.cat

Notícies relacionades:
El nivell de contagi de la Covid és el més baix del 2022 (31 de maig de 2022)
Sitges i Ribes es mantenen amb una incidència mínima de la Covid (11 de maig de 2022)
Un brot de Covid a Sant Antoni fa pujar lleugerament els ingressats a Sant Camil (19 d’abril de 2022)
La Covid recula a nivells baixos a Sitges (6 d’abril de 2022)
Els índexs epidemiològics de Sitges tornen a ser com la mitjana catalana (25 de març de 2022)
La mitjana dels nous contagis de Covid puja a prop dels 50 anys (23 de març de 2022)
El repunt de la Covid pel Carnaval comença a retrocedir (17 de març de 2022)
158 persones han mort a Sitges i a Ribes amb Covid en dos anys (15 de març de 2022)
El Carnaval deixa a Sitges una setena onada de la Covid (10 de març de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure