LOADING

Type to search

Actualitat

El romanent aportarà 20 milions d’euros extra a l’Ajuntament per a actuacions socials

El Ple ordinari del mes d’abril, que es va celebrar el passat dimecres, va aprovar una aportació extraordinària de 19,96 milions d’euros, que s’afegeixen a l’actual Pressupost General de 50 milions d’euros, des del romanent.

Els principals eixos d’actuació d’aquesta aportació extra del romanent seran lluitar contra els efectes de la pandèmia i oferir suport directe a famílies, empreses i entitats, amb el Fons Extraordinari d’Emergència Social de 4,5 milions d’euros, que s’afegeixen als 4 milions d’euros ja consignats en el Pressupost. En aquest apartat es destinen, entre altres, 1,1 milions d’euros a les ajudes al lloguer, que s’afegeixen als 900.000 euros del Pressupost ordinari.

També es pretén fomentar l’obra pública i millora urbana i ambiental, amb 7,5 milions d’euros amb projectes com la primera fase de l’arranjament de Terramar o de l’edifici de l’Escorxador. 3,6 milions d’euros es destinaran a millorar la situació administrativa i la regulació dels compromisos adquirits amb proveïdors i personal municipal. Finalment, es disposaran 4,2  milions d’euros per a previsions per a l’atenció de requeriments legals presents i futurs.

La regidora d’Hisenda, Carme Almirall, va afirmar que “és una de les propostes més ambicioses del mandat municipal, i una de les que pot generar un impacte més positiu en la realitat quotidiana de la ciutadania, de les entitats i de les empreses sitgetanes”.

Els partits de l’oposició, però, no ho veuen de la mateixa manera. Des de Junts per Sitges, Rafel Font manifestava que “no totes les partides es destinen als efectes de la Covid-19 i això és un nyap. Caldria haver fet un projecte com Déu mana i han fet una carta als Reis”. Manu Rodríguez, de Ciutadans, també va ser crític: “els diners del romanent es destinen a accions sobrevingudes generades per la Covid, però vostès el gasten en partides que podrien imputar-se al pressupost ordinari”.

Ignasi Rubí, de Nou Horitzó, dubta “de la capacitat de gestió per tirar endavant tots aquests projectes. Estan creant falses expectatives”. Finalment, Carme Gasulla, de Comuns Verds, va manifestar que “Sitges afronta el repte amb unes condicions econòmiques que pocs municipis del país disposen i hem d’ajudar a la nostra gent a tirar endavant”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure