LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

EL Rotary Club Sitges i la Covid-19

La lluita contra les malaties és una de les causes principals de Rotary. El Rotary Club de Sitges, com ha realitzat Rotary Internacional arreu del món, s’ha involucrat amb la comunitat des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la pandèmia de la Covid-19.

Des del primer dia, Rotary Internacional ha estat col·laborant amb les autoritats sanitàries en la lluita i el fre de l’expansió de la Covid-19, tant en el suport a la informació com a les accions per dotar d’equips de protecció (EPIS) així com altres subministraments a diferents clíniques i hospitals, la primera líniea d’acció, on la presió i les necessiats han marcat el curs del vessant més trist i també més actiu contra el nou coronavirus.

Rotary Internacional està monitoritzant l’evolució de la pandèmia arreu del món, tot avaluant l’impacte sobre la població, valorant i coordinant les diferents accions de cada una de les comunitats rotàries.

El Rotary Club de Sitges, tot i haver suspès les seves reunions presencials, ha continuat desenvolupant també la seva tasca més social, tot mantenint el contacte i el treball en línia, ha permés mantenir el contacte entre els socis i, també, envers altres clubs, tot concentrant tots els esforços enpretar la seva ajuda a la comunitat. Una de les accions locals ha consistit en la recaptació de fons i adquisició de mascaretes i bates reutilitzables per posar a disposició de la Fundació Ave Maria.

Però també el Rotary Club de Sitges està participant en el programa RESPONEM CONTRA LA SOLEDAT.

Aquest programa consisteix en una assistència telefònica, de suport emocional i de companyia, durant el confinament causat per la pandèmia i dirigir a totes aquelles persones que viuen soles.

El club ha posat a disposició els telèfons de voluntaris rotaris qualificats que escolten i aporten tot el suport necessari per combatre la soledat en temps de confinament físic i emocional.

L’actualitat s’imposa i el club prepara nous projectes de solidaritat i dinamització per a la població local, a Sitges, afectada per la malaltia i les necessitats derivades a conseqüencia de la crisi sanitària.

Com a organització benèfica i activa, el desenvolupament social de les comunitats és l’eix de la seva principal tasca en la societat.