El Sant Jordi d’estiu treu els llibres i les roses al carrer

Les dues novetats editorials de la Regidoria de Cultura

El Sant Jordi d’estiu arriba a Sitges amb un format adaptat al nou context i girant entorn tres elements: la presentació de dos llibres editats per l’Ajuntament (avui dimecres), la parada de venda de roses i llibres i la signatura de novetats dels autors locals (demà dijous).

El punt de trobada de Sant Jordi serà enguany a l’Hort de Can Falç. L’accés al recinte estarà limitat a 125 persones màxim i se seguirà a través d’una gestió d’aforament. Inicialment, eles parades havien d’estar a la Ribera, com és habitual, però es va optar per traslladar-les a Can Falç, a causa de la prohibició d’esdeveniments a primera línia de mar, decretada pel consistori fa dues setmanes per evitar aglomeracions.

Durant el matí i la tarda, hi haurà les habituals signatures d’autors locals que han presentat novetats editorials aquest any. Aquest acte no es va poder realitzar al Sant Jordi del 23 d’abril, tot i que es va fer un format adaptat, en què els autors van presentar de manera telemàtica els seus llibres en ple confinament.

La programació del Sant Jordi d’estiu comença avui dimecres 22, amb la presentació de dues novetats editorials realitzades per la Regidoria de Cultura: Josep Mª Jornet. Recull fotogràfic 1950-2007 i Puig de Sitges, entre ibers, romans i l’actualitat. El primer aplega una àmplia selecció de fotografies Josep Maria Jornet, un dels fotògrafs més rellevants del Sitges de la segona meitat del segle XX. L’obra mostra la trajectòria de l’autor i vàries fotografies de Sitges i d’altres poblacions i costums. Jornet va plasmar 12.000 instantànies durant els més de 50 anys de la seva trajectòria. La presentació del llibre serà avui dimecres a les 20h al Centre d’Interpretació de la Malvasia. Hi participaran el regidor de Cultura, Xavier Salmerón; el president de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, Andreu Noguero; els coordinadors del llibre, Roland Sierra i Gabi Serrano, i el fill del protagonista, Romà Jornet.

Avui mateix, també es presenta Puig de Sitges, entre ibers, romans i l’actualitat, coordinat per l’arqueòleg Joan García Targa. El llibre té com a intenció explicar i reflectir com era el nucli històric de Sitges i el municipi des de l’època dels ibers, al segle IV abans de Crist, fins a Bernat de Fonollar i la Pia Almoina durant l’època medieval. L’obra està pensada per a infants i adults i està en dividida en dues parts: la primera, escrita pel mateix Garcia Targa, dedicada a l’època ibèrica i romana, i la segona escrita per la historiadora Carme Muntaner, i que s’ambienta entre els segles XII i XIV. L’acte de presentació serà avui mateix a les 18.30h a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, amb la participació del regidor de Cultura, Xavier Salmerón, el mateix Joan García Targa, i la presidenta del GES, Núria Amigó.

Signatures d’autors locals:
11-12h: Feminae, amb Montserrat Esquerda

12-13h: Josep Ma. Jornet: Recull Fotogràfic (1950-2007), amb Gabi Serrano
Agustí Ferrer Pino: un artista per descobrir, amb Antoni Sangrà

17-18h: Terrible intimidad indemne, amb Eugènia Kleber
Aquella noia de l’anell, amb Josep Maria Tubau
Aún es víspera de siempre, amb Simón Lelièvre

18-19h: Mi confinado despertar, amb Lluís García Alucha
La armonía del orden: mente y espacio, amb Noemí Primo
Afers privats, amb Carme Rey-Granger

19-20.30h: Tornaveu, amb August Bover
Nua cendra, amb Joan Duran
Puig de Sitges: entre ibers, romans i l’actualitat, amb Joan García Targa

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats