El sector alimentari encara suposa el doble que abans de la crisi

Un establiment d’alimentació a Sitges, el maig passat
- Publicitat -

Durant el mes de febrer, abans de la irrupció de la Covid-19, el percentatge del consum en el sector alimentari a Sitges era, aproximadament, del 15 per cent. El mes de març, les dues primeres setmanes encara sense Estat d’Alarma, es va estirar fins al 31 per cent, i a l’abril va arribar a un màxim històric del 67 per cent. Era un signe evident del confinament: la gent consumia i a casa, per tant, gastava més als supermercats.

Al maig, i coincidint amb les primeres fases de la desescalada, altres sectors econòmic, com el turisme, l’hostaleria o la salut i la bellesa –pràcticament inexistents durant la segona quinzena de març i l’abril­­­– han anat guanyant importància. Tot i això, aquests sectors encara estan lluny dels números precrisi, i el sector alimentari encara es presenta sobredimensionat. Durant el mes de febrer el consum en hotels, bars i restaurants era prop del 50 per cent; ara no arriba al 20 per cent.

Ara, amb l’arribada de la nova represa, el bon temps, els estiuejants de la resta de l’Estat i d’Europa, és possible que segueixi minvant el pes del sector alimentari i augmentin les transaccions en hotels, bars i restaurants. Però, encara s’haurà d’esperar per recuperar les dades del 2019: el sector hoteler no és gens optimista i no s’espera una allau de visitants, com en anys anteriors.

A l’edició en paper de L’Eco d’aquesta setmana hi trobaràs el percentatge d’importància de cada sector econòmic, segons les transaccions fetes mitjançant TPV, així com els nivells de recuperació de les darrers quatre setmanes . Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats