El sector immobiliari: necessitat o inversió

- Publicitat -

El debat es manté obert entre la compravenda o el lloguer, mentre el sector ofereix respostes

El sector immobiliari és un dels àmbits de l’economia que manté un debat obert constantment. El motiu no és casual: necessitat (habitatge) o inversió (béns immobles). El plantejament d’aquest binomi és el primer pas cap a una resposta adequada –en realitat, personalitzada.

En l’àmbit financer, la regla Burl (per evitar errors en les finances) és en boca d’experts, analistes i assessors; consisteix en valorar tant la necessitat com la inversió, prenent com a referents la utilitat i el luxe. En altres paraules, invertir en utilitat i gastar en luxe.

És ara un bon moment per vendre, comprar, destinar un immoble al lloguer o llogar-ne un? El mercat reclama estabilitat; les persones, un habitatge digne; els inversors, oportunitats i la clau està en un bon assessorament, ajustat a les necessitats i a les capacitats financeres de cada persona, família o empresa. I, òbviament, en les polítiques bancàries.

Què diu el mercat?
L’Euribor –que és l’índex de referència que determina el tipus d’interès mitjà de les entitats financeres– en els darrers deu mesos ha mostrat una tendència amunt, lluny de la cadència intermitent històrica, situant-se molt per damunt del tipus de 2021. I la perspectiva fins a finals d’any indica un nou creixement. Si el gener de 2022 se situava en un -0,47%, en data de setembre ha tancat per damunt del 2,23%.

Ara bé, la compra d’habitatges es va incrementar el passat mes de juliol –segons dades de l’Institut Nacional D’Estadística (INE)– en un 8% respecte de l’any anterior. El preu, per la seva banda, ha crescut en l’habitatge de segona mà (al voltant del 10%) i, en canvi, s’ha reduït en immobles de nova construcció (un 2,5%). El fre, provocat pels constants canvis en el tipus d’interès, derivats de l’Euribor, pot semblar una mena de calaix de sastre d’explicacions per a un mercat que es mou entre la màxima satisfacció (utilitat) i el màxim benefici (inversió). Que l’índex de referència sigui un obstacle o un impuls, també és un aspecte que no es pot generalitzar, malgrat que en termes macroeconòmics en sigui un element consubstancial.

El mercat camina també en funció d’altres variables. El 2020 –amb les conseqüències de la pandèmia, de confinament i aturada econòmica– va suposar una sacsejada que impedeix una anàlisi comparativa. I res no torna a ser el mateix quan canvia el paisatge. És a dir, que la realitat no és la mateixa en les grans ciutats que en petits o mitjans municipis. Com sempre i com mai, ja que el mercat balla com és tradicional, però els ritmes contemporanis s’han diversificat. La millor opció sempre és personalitzada, contextualitzada a una localitat i concreta en el temps. 

Els pronòstics es mouen entre una opció conservadora –esperar fins al primer trimestre de 2023– i una opció oportunista vestida d’una gran saviesa: “si tens l’oportunitat, no la deixis perdre”; però sempre, cal consultar abans i deixar-se assessorar.  

I el lloguer?
Al seu costat, el mercat del lloguer –malgrat els intents de fixar un sostre en determinades àrees de tensió– continua a l’alça per escassetat. És un bon moment per llogar?

Tornant a la regla de Burl–o al binomi per excel·lència: inversió o habitatge– el mercat convida a invertir en llogar i aquest impuls promou un auguri a un àmbit, estancat per manca d’oferta, en el qual les administracions han esdevingut veritables promotores, no només pel que fa a la seva oferta, sinó com a exercici, pedagògic i singular, per obrir oportunitats a una altra manera d’assolir un habitatge i a una altra forma d’invertir, que és de llarg termini, però infal·lible.

Els avantatges també hi juguen un paper rellevant: la dinamització, l’increment de l’oferta i la millora d’oportunitats, tant per a la inversió com per a cobrir una necessitat. La causa es troba en que el lloguer és encara avui un sector que arrossega les conseqüències d’una praxi cultural que més enllà dels Pirineus no es pot ni comparar.

En definitiva, el bon moment es produeix en l’equilibri –sempre contextualitzat– entre la utilitat i el benefici, la capacitat i l’oportunitat. Un segon debat, hipoteca fixa o variable, serà notícia –altra vegada– en breu.

Fincas La Clau
Creiem en el què fem, és la nostra passió, i l’experiència compta, demostrant any rere any que Fincas la Clau és la immobiliària de referencia de la zona, des de 1982 hem treballat dur per ser la millor alternativa pels qui volen l’ajuda d’un professional immobiliari a Sitges.

La gran diferencia respecte a altres immobiliàries, principalment, és l’experiència, el savor faire, l’excel·lència en el servei i, sobretot,  la gran Inversión que dediquem cada any als nostres clients

Compra, venda, lloguer… davant de qualsevol operació immobiliària és aconsellable consultar amb experts professionals del sector per garantir una bona operació i per gestionar tots els tràmits necessaris

A diferencia del que fan altres agències, a Fincas La Clau no ens limitem a introduir immobles en la nostra base de dades, sinó que promovem un pla de màrqueting a mida, amb accions personalitzades.

Una bona inversió immobiliària fa que el futur sigui més bonic i senzill. Tant si busques un habitatge habitual, una segona residencia o un habitatge per lloguer vacacional, Sitges és el lloc perfecte per la teva Inversión immobiliària.

Factor inmobiliari
Malgrat ser una immobiliària altament tecnològica, marquem la diferència en l’experiència del client. Fem que tot el procés de compra o venda del client estigui perfectament controlat, tant a nivell documental, temps, coordinació, col·laboradors, etc. D’aquesta manera fem que el client gaudeixi del plaer de completar el seu projecte. Som especialistes en evitar mals de cap!

Més enllà del nostre ampli catàleg, el més destacable és que els nostres clients sempre estan informats de tot el què passa amb la seva operació, i mai els abandonem. Una bona difusió i publicació ha d’anar acompanyada d’una excel·lent gestió.

Abans de posar-te a mirar un immoble, ocupa’t de tenir molt clar l’aspecte financer, i busca un bon agent, en qui puguis confiar, i que t’acompanyi durant tot el procés de compra. T’estalviarà ensurts i molts diners! Si tens dubtes, si no saps si vendre, si pots comprar, o has de llogar, parla amb nosaltres i deixa’ns ajudar-te a prendre la millor decisió.

Finques Butí
Finques Butí és pionera en operacions immobiliàries a Sitges resultat de més de 80 anys d’activitat ininterrompuda. Ens caracteritzem per oferir un servei integral i personalitzat així com per l’afany, la tenacitat i la perseverança. Som una de les empreses familiars amb més arrelament a la nostra vila. Si busques habitatge a Sitges, acudeix a qui més la coneix.  

Els nostres serveis: 
Compra/venda/lloguer de propietats
Assessorament jurídic especialitzat en urbanisme 
Assessorament bancari 
Reformes i decoració d’interiors 
Administració de comunitats i immobles de particulars 

Deixeu-vos assessorar per un professional. Estudieu bé l’oferta existent i la ubicació de la casa. Descobreix tot el que podem fer abans, durant i després de la compra o lloguer d’un habitatge.  

Finques Sitges
Finques Sitges és una empresa local i familiar, 25 anys d’activitat al sector de la compra venda i promoció immobiliària avalen la nostra gestió. La nostra especialització a Sitges garanteixen les més encertades valoracions de mercat; aconseguint una venda ràpida i satisfactòria. La incorporació de noves tecnologies ens posa a l’abast del mercat mundial. Comptem amb assessorament legal especialment per a estrangers i no residents. La situació actual del mercat de pujada d’interessos i d’alta inflació genera dubtes en les decisions dels nostres clients. Amb l’experiència i l’assessorament professional de Finques Sitges podrem resoldre aquesta incertesa aconseguint els millors resultats.

La digitalització de la gestió immobiliària és una transformació obligada, que estem fent per millorar el servei als nostres clients. Una salutació cordial de Finques Sitges.

Serra Grup immobiliari
Som una agència immobiliària propera, familiar i professional, amb arrels aquí. Abracem els teus projectes com si fossin nostres. La nostra experiència suma més de 55 anys en el sector. Tenim oficines a Vilanova, Vilafranca, Sitges i Ribes. Actualment, ens trobem en una nova etapa d’expansió, en la que apostem per obrir una nova oficina immobiliària a Sitges. La Lucia Van Hal, el nostre fixatge més recent, arriba amb molta il·lusió i experiència en el mercat internacional.

La gestió de comunitats de veïns. Els nostres gestors creen enllaços amb cadascun dels presidents per fomentar una comunicació fluida i de confiança. Seguim en expansió i apostem pel creixement dins del sector immobiliari en la compravenda i lloguer d’immobles. Per aquest motiu, hem obert una nova oficina al carrer Àngel Vidal, 12. A més, disposem de serveis com la gestió patrimonial i la contractació d’assegurances.

Com a propietària i gerent, crec que som necessaris per evitar l’intrusisme que hi ha en aquest sector i legalitzar-ho al màxim, per poder oferir uns serveis, assegurances, legals i seguir ajudant i assessorant els nostres clients.

Sitges House
Sitges House va començar el 2011 a la nostra antiga oficina de l’Oasis i en la pitjor època per a totes les transaccions en general, però amb esforç vam tirar endavant i fins ara que seguim a la nostra oficina de la Bòbila. Ens podem diferenciar de la resta pel fet de ser de Sitges i conèixer bé les propietats, els propietaris i tenir molts clients de la zona, i per ser una empresa familiar amb molts contactes des de sempre

Destacaria l’ajuda durant tot el procés, ja sigui de venda o lloguer, fins després de les operacions. Ajudem en tot el que necessitin, ja siguin empreses de mudances, serveis de neteja, decoració, reformes, etc.

Com a consell, que triïn bé, en immobiliàries de la zona amb referències, on se’ls informarà de tot el que necessitin aportar o saber. Que preparin amb antelació els documents necessaris com NIES o DNI. Si necessita finançament que ho vagin preparant abans d’anar a visitar els immobles perquè tot el procés es pugui realitzar amb la major fluïdesa possible per tots.

Tenim la sort de viure a Sitges, on malgrat que hi ha moltes immobiliàries, tot es ven o es lloga, ja sigui pel lloc en sí, pel microclima, pels espanyols que busquen sortir de les ciutats per anar a viure en un lloc més tranquil, o pels estrangers i expatriats nòmades que cada vegada són més nombrosos a Sitges.

Articles relacionats