https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com

El sector públic i privat s’uneixen per garantir l’ocupació a l’hostaleria i la restauració

- Publicitat -

L’Ajuntament impulsa un nou projecte de suport a l’ocupació per al sector de l’hostaleria i la restauració. Des d’aquest mes de febrer i fins al proper mes de maig, hi ha programades diferents accions dirigides tant a empreses com a treballadors. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica, en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria. 

Per tal de cobrir les ofertes de treball del sector, es duran a terme càpsules formatives i entrevistes ràpides entre empreses i candidats. El Gremi preveu contractar un mínim del 65% dels candidats que es presentin a les entrevistes i que segueixin la programació de les càpsules formatives. Durant el programa, els inscrits rebran els coneixements bàsics per poder treballar en el sector. 

El gerent del Gremi d’Hostaleria, Alejandro Eguía, explica que el programa “pretén atraure i retenir talent amb un missatge ben clar: Sitges és una destinació turística de primer nivell mundial, amb grans oportunitats laborals al nostre sector”. Eguía afegeix que “els recursos logístics i les bases de dades de candidats de l’Ajuntament ens permetran unir forces”.

A Sitges, el turisme no és estacional i, per tant, els restaurants –i també els hotels– es mantenen operatius durant tot l’any; no només a l’estiu. Això implica que el perfil de treballadors del sector de l’hostaleria i la restauració sigui més professional, amb experiència, idiomes i coneixements en gastronomia i, particularment, en el món del vi. Per tot això, el Gremi veu important oferir una formació a aquelles persones que vulguin accedir a aquests llocs de treball. 

A banda de cobrir les ofertes de feina, la iniciativa vol formar les persones que estiguin a l’atur o que vulguin millorar la seva situació laboral. El projecte també busca contemplar les actuals necessitats sociolaborals, sorgides després que moltes persones hagin canviat de sector laboral arran de la pandèmia. A causa de la Covid-19, molts treballadors van haver de buscar –o van voler buscar– alternatives laborals i, per això, els establiments tenen dificultats per trobar perfils de persones amb formació que vulguin ser cambrers, cuiners o ajudants de cuina. 

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “cal tenir en compte que un dels efectes que han generat la pandèmia és que moltes persones han canviat de sector laboral per buscar una major estabilització. Això ha generat manca de personal i per aquest motiu estem treballant en diferents línies d’actuació”. El regidor destaca la importància que té el turisme per al municipi i la necessitat de trobar “solucions conjuntes” amb el sector de l’hostaleria i la restauració.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats