El sector turístic reclama la draga

La platja de la Bassa Rodona, una de les més afectades per la manca de sorra, dijous de la setmana passada. Clàudia Sauret
- Publicitat -

Els agents econòmics segueixen demanant la draga ­–encara que aquesta no pugui arribar fins a finals de juliol– per salvar una temporada problemàtica per culpa de la pandèmia. Si a la crisi sanitària li afegeixes la manca de sorra, formen un còctel explosiu del qual tots els agents econòmics de la vila en sortiran perjudicats. Aquest va ser un dels temes que va sortir ahir dilluns a la reunió del Consell de Turisme.

La Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya ja té tots els informes que li mancaven. Tot i arribar quan la draga Josefa Pérez ja estava a Montgat, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, depenent de la Generalitat, i la Capitania Marítima del Govern central, ja han emès els informes favorables, i per tant, la draga pot venir a Sitges quan estigui disponible.

Altrament, l’Ajuntament està actuant a les platges més afectades per la pèrdua de sorra: l’Estanyol, la Riera Xica i la Bassa Rodona. S’està seguint el pla d’emergència, que permet extreure sorra de les acumulacions detectades a prop de la costa en algunes platges per traslladar-la a sectors on hi manca, amb màquines retroexcavadores per minimitzar els efectes sobre el medi natural.

Les feines es duen a terme en les hores que hi ha menys gent: comencen a trenc d’alba i acaben a les 10 hores del matí. S’hi tornen a posar al vespre i acaben passada la mitjanit. A la platja de l’Estanyol ja han acabat les feines de manteniment, i els concessionaris han quedat mitjanament satisfets, ja que, almenys, els xiringuitos han quedat més elevats, i els permet treballar amb certa tranquil·litat. Els concessionaris reclamen més mesures perquè no perillin les seves fonts d’ingressos quan arribin les primeres llevantades.

Notícia relacionada:
La draga no arriba per problemes administratius

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats