LOADING

Type to search

Cultura

El Sitgestiu 2022 presenta una trentena de propostes culturals

El Sitgestiu ha programat enguany una trentena de propostes culturals, tant d’òpera, jazz, música electrònica, exposicions i tallers familiars. El programa organitzat per Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura recuperarà espais com el Saló d’Or del Palau de Maricel on es durà a terme l’Òpera de butxaca. El Sitgestiu també comptarà amb altres espectacles musicals, el clàssic concert de Festa Major protagonitzat pel conjunt Retrio, o la música electrònica del grup Ninot, entre altres.

Dins la programació d’enguany hi haurà un conjunt d’experiències per a tots els públics que serviran per conèixer el patrimoni d’una manera més atractiva, incorporant col·laboracions externes. És el cas de Maridatge d’art i vins, una proposta realitzada anteriorment amb el suport del Centre d’Interpretació de la Malvasia, que la setmana passada va guanyar el premi a la millor activitat enoturística cultural i social de Catalunya.

Propostes gastronòmiques com Sitges més mariner, amb la Confraria de Pescadors; el Capvespre de lluna plena amb les AGIS; el Cinema a la fresca, amb curtmetratges proposats pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, o La nit d’estels a Maricel, amb l’Observatori d’astronomia del Garraf, centraran una part important del Sitgestiu. També hi haurà propostes innovadores com un espectacle de màgia a la Fundació Stämplfi, amb el sitgetà Màgic Adam, o diversos tallers, no només adreçats al públic familiar, sinó també al públic adult.

A més, el Sitgestiu inclou activitats al voltant de les exposicions temporals en curs o que es programaran pròximament, a més de les exposicions d’estiu programades per la Pregonera. També s’estrenarà un nou recorregut pel Cau Ferrat, el Museu de Maricel i la Fundació Stämpfli, sota el nom de Visita entre museus, que inclourà un passeig per explicar el llegat des de l’art medieval fins a l’art contemporani, passant pel modernisme i el noucentisme, entre altres.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure