El subministrament de vacunes es redueix a Sitges a una setena part en un mes

Residents de l’Hospìtal rebent la segona dosi, el 26 de gener passat
- Publicitat -

El subministrament de vacunes va lent a Sitges i a Sant Pere de Ribes, com, de fet, tot el país. La darrera setmana es van posar només 63 primeres dosis a Sitges  i 66 a Sant Pere de Ribes, unes xifres ben llunyanes de les 442 i 414, que, respectivament, es van lliurar l’última setmana de febrer.

La paràlisi en el procés de vacunació, a causa de la manca d’inoculacions, però també de la lentitud amb la qual els països de la Unió Europa estan gestionant el procés, s’està posant de manifest en la reducció pronunciada en el subministraments.

Les 63 primeres dosis de la setmana passada situen l’índex de creixement a nivell de mínims. Des que a començament de febrer es va començar la vacunació a la gent gran, és el nombre més baix de subministraments en una setmana. Ahir, Sitges va superar les 2.000 primeres dosis, entre els 29.000 habitants de què disposa. A Sant Pere de Ribes se n’han lliurat 2.108. Les primeres vacunes van arribar la vigília de Reis. És a dir, de seguir aquest lent ritme, Sitges no tindria la totalitat de la seva població vacunada fins a finals del 2023.

El Departament de Salut va anunciar ahir que a partir de dimecres Catalunya començarà a subministrar l’Astra Zeneca, després que Espanya hagi estat el país europeu que ha posat més objeccions a aquesta vacuna. Amb les dosis de la companyia britànica, el Govern calcula augmentar la velocitat d’inoculacions.

Notícies relacioneds:
Sitges està posant un centenar de vacunes al dia (3 de març de 2021)
Les persones vacunades ja superen la xifra de dos milers a Sitges i Sant Pere de Ribes (3 de març de 2021)
Les persones vacunades a Sitges i Ribes són ja prop d’un miler (12 de gener de 2021)
Sant Camil amplia encara més el nombre d’ingressats per coronavirus (11 de gener de 2021)
Las Magnolias i l’Ave Maria també reben la vacuna (8 de gener de 2021)
La vacuna ja ha arribat a Sitges i Ribes (5 de gener de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats