LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

El Superpollo, solidaritat familiar rere el taulell

El Superpollo és un dels establiments emblemàtics de Sitges. Des de 1965 ha crescut i s’ha mantingut, de pares a fills, com a una de les empreses familiars de la vila, que ha alimentat generacions de sitgetans, visitants i turistes. Davant l’actual crisi, l’empresa va optar primer per tancar, com a mesura de prevenció i conscienciació davant el confinament general, tant per als clients com per al personal. En silenci, i a partir d’un exercici d’extensió de la solidaritat, va reobrir les portes del taulell per no faltar a la cita dels més fidels dels diumenges o dels dimarts, els espontanis i els sanitaris de Sant Camil.

La crisi sanitària ha impulsat accions solidàries en molts àmbits, dels quals els protagonistes no volen fer mai bandera. Però hi són. Són gestos que reforcen el compromís dels col·lectius, les empreses i les persones amb la seva societat.

En el projecte Health Warriors han participat diversos establiments de restauració local, com el Superpollo, que han aportat centenars d’àpats als sanitaris durant aquests mesos i encara ho fan. Cada dia, davant la porta d’Urgències de Sant Camil, s’atura una furgoneta amb una quarantena de racions per alimentar la primera línia de la lluita contra la Covid-19. Els aplaudiments van cessar quan s’encetava el camí al desconfinament. Però l’activitat no cessa i els reconeixements i la solidaritat tampoc.

L’Eugeni Matas, actual responsable del Superpollo, reconeix que la situació actual, que ja se sap era imprevisible, ha aconseguit visualitzar la vessant més humana de cada persona. En petits o grans gestos. L’equip del Superpollo se’n va anar a casa com tothom el 14 de març, empatitzant amb una realitat que només es podia combatre amb l’aïllament.

La crida a l’optimisme de tirar endavant (i també dels fidels clients) van empènyer a reobrir. El valor dels qui estan hores cuinant pels altres és també un mirall de l’esforç, del compromís i del treball, que en silenci, permet a la societat avançar. El mèrit és compartit. El Superpollo, que va néixer quan encara no hi havia l’hàbit ni la necessitat de comprar menjar fet, es manté dempeus gràcies a la fidelitat dels clients i una senzilla recepta familiar: el pollastre i un món de possibilitats.

Els valors es reforcen davant l’adversitat i la familiaritat és un d’ells. Des del número 8 del carrer Sant Josep, ho saben i ho practiquen.

Visualitzar el compromís dels altres permet afirmar que sí, que un món millor és possible.