El tancament de l’accés a la platja dels Grills provoca divergències amb la Policia

Agents de la Policia i responsables de l)Hola!, ahir al vespre
- Publicitat -

L’accés a la platja dels Grills ha esdevingut punt de conflicte entre els responsables del xiringuito Hola! (i bona part dels seus clients) i l’Ajuntament i la Policia Local. Aquest cap de setmana, per segon cop consecutiu, el consistori va tancar l’accés al camí que accedeix cap al xiringuito (el camí de L’Atlàntida) a l’alçada de l’entrada del Club de Golf Terramar.

Els motius pels quals l’Ajuntament tanca l’accés durant el cap de setmana són de mobilitat. Els anteriors diumenges –el dia que hi accedeix més gent al vespre a l’Hola!– s’hi van produir situacions de col·lapse en l’accés, ja que els vehicles estacionaven a banda i banda d’un camí que, en alguns trams, és estret. En la decisió municipal també hi ha raons sanitàries, ja que algun diumenge s’han produït situacions que no respectaven les mesures de protecció i prevenció.

Les dues parts van abordar el conflicte la setmana passada, en una reunió en la qual va participar l’alcaldessa, Aurora Carbonell; el regidor de Platges, Guillem  Escolà, i l’inspector de la Policia Local, Rafa Pino, amb responsables del xiringuito. En la trobada es va acordar que les mesures de tancament de l’accés es limitarien només al cap de setmana. Totes les parts van coincidir en el punt que els problemes venien motivats pels automòbils i no per les motos o les bicicletes.

Però ahir va esclatar de nou el conflicte, quan agents de la Policia Local s’hi van presentar al vespre i van multar mitja dotzena de motos que es trobaven estacionades al final del camí sense que provoquessin cap problema de mobilitat. Tant els propietaris de les motos com els mateixos responsables del xiringuito van protestar davant dels agents per les multes. Els policies van al·legar que la prohibició d’estacionament era tant per a cotxes com per a motos, malgrat que aquestes no molestin ningú.

Les estrictes mesures de la Policia van impedir, fins i tot, que durant el matí poguessin accedir al recinte els proveïdors que porten material. Els agents els van fer baixar a l’alçada del Club de Golf i carregar les caixes a peu. Els responsables de l’Hola! admeten que es tanqui l’accés als automòbils durant el cap de setmana, però consideren desproporcionat que no es permeti el pas als proveïdors i es multin les motos. També argumenten que les mesures els estan provocant acusades pèrdues econòmiques, en un estiu ja de per si complict per al sector turístic.

Tanca del camí, davant l’accés al Club de Golf, diumenge passat

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats