LOADING

Type to search

Actualitat

El Tapa a tapa celebra 10 anys fent participar els alumnes de l’Escola d’Hostaleria

El cas del Sitges Tapa a tapa és un cas d’èxit. I així es va evidenciar en l’acte convocat ahir pel Gremi d’Hostaleria –impulsor de la iniciativa– i l’IES Joan Ramon Benaprès per commemorar el seu desè aniversari. L’acte –de petit format per adaptar-se a les limitacions actuals– es va celebrar a les dependències de l’Escola d’Hostaleria de l’institut, amb la voluntat manifesta d’implicar els alumnes d’aquests estudis en l’elaboració de les tapes.

L’acte va reivindicar l’èxit de la fórmula del Tapa a tapa, nascuda a Sitges ara fa deu anys, i exportada a altres poblacions catalanes de la mà d’Estrella Damm, la firma patrocinadora. També va ser una oportunitat de reivindicar l’aportació de l’escola d’Hostaleria de l’IES Joan Ramon Benaprès al teixit econòmic de la vila: els alumnes del centre van ser las encarregat de presentar les tapes degustades en la sessió en format masterclass. I, al mateix temps, la jornada també va permetre aportar una injecció d’optimisme en el sector davant la difícil situació viscuda des de fa un any.

En aquest sentit, el president del Gremi, Oskar Stöber, va subratllar que “després de mesos molt durs comencem a veure la llum i en la professió i el sector hi ha ganes i necessitat de treballar”. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va qualificar el Tapa a tapa d’enguany com “una heroïcitat dels bars i restaurants de Sitges, fruit del coratge per tirar endavant propostes, tot i les dificultats i limitacions del moment que vivim”. Carbonell també va traslladar optimisme als assistents en assenyalar que “aviat la vacuna s’implantarà en grans dosis i això permetrà obrir un altre context en què vindran moments molt millors per al sector”. També hi va intervenir el director de Node Garraf, Isidre Also, que va destacar la necessitat que el diferents agents –“com els gremis, els centres de formació i les institucions treballin plegats”– i el director de l’institut, Samuel Valls, que va destacar el procés formatiu que duen a terme els alumnes de l’Escola com a futurs professionals del sector. Valls va mostrar el vi Brisat salvatge, embotellat per l’escola amb Malvasia de Sitges.

Durant l’acte es va degustar una selecció de cinc tapes presentades al llarg d’aquests eu anys, amb el segell d’El Cable, 13 Llunes, la Canyateca, la Barata i el Noi d’Alcoi. El Tapa a tapa funciona fins diumenge vinent, amb una vintena de bars i restaurants de la vila, que presenten les seves propostes de Tapa a platet.

Notícies relacionades:
Torna el Tapa a tapa, amb propostes incloses de platets (12 de març de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure