LOADING

Type to search

Festes

El Vinyet s’obre (oficialment) a les dones

Marta Jordà i Alsina és la primera administradora formal del santuari

La nova administradora, amb el mossèn. (Albert Roca)

La festivitat de la Mare de Déu del Vinyet, el 5 d’agost, és una de les més antigues i nostrades del calendari sitgetà. L’edició d’enguany tenia un al·licient conegut per tothom: la recuperació del programa habitual d’actes litúrgics i culturals, després de dos anys de limitacions. Però un anunci sorpresa durant la missa concelebrada –fins aleshores, només rumorologia i un secret a veus– ha centralitzat part del protagonisme de la jornada i ha aixecat els aplaudiments dels allí presents. El rector de Sitges, Josep Pausas, ha confirmat que, per primera vegada a la història, el santuari podrà tenir una dona com a administradora: Marta Jordà i Alsina, que arriba acompanyada de la seva germana Àngels i se suma a Josep Maria Rosés i la seva dona Conxita Bartés.

Fins ara, les sitgetanes només podien participar-hi de manera extraoficial, en tant que parelles –o persones vinculades– als administradors oficials, que només eren homes. Però la voluntat oberta de la Parròquia sitgetana, avalada pel Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha acabat facilitant un canvi històric, que també té el suport de l’Ajuntament i que coincideix en el temps amb algunes peticiones ciutadanes que, des d’alguns sectors de la vila, demanaven posar fi a aquesta discriminació per raons de gènere.

Els projectes del nou equip d’administradors i els detalls de l’estampa d’aquest any, escrita per la periodista Anna Grimau, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu comprar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a través de la plataforma digital iQuiosc.cat.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure