LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El virus baixa considerablement a Sitges

El passeig de la Ribera, diumenge a mig matí

Sitges presenta uns indicadors epidemiològics especialment baixos. Tant l’augment de casos, com el risc de rebrot, la velocitat d’expansió de la malaltia, el percentatge de nous positius i la incidència acumulada són dels més baixos dels últims mesos i notablement per sota de la mitjana catalana.

En els últims sis dies, les dades del virus han baixat considerablement a la vila. Es tracta de valoracions que recullen el cap de setmana de Diumenge de Rams i els primers dies de Setmana Santa, però no encara els dies festius, que és quan hi va haver una elevada concentració de visitants a la vila.

En l’última setmana s’han registrat només 11 casos nous a Sitges. Es tracta d’un augment del 0,70 per cent, una xifra que és una tercera part de l’increment registrat a tot Catalunya, que ha estat del 2,05 per cent. En les setmanes anteriors, Sitges havia crescut en positius de manera paral·lela –o superior– a com ho feia tot Catalunya, però en aquesta darrera la diferència ha estat substancial.

El descens de casos també queda recollit en el risc de rebrot, que aquest cap de setmana ha baixat dels 100 punts, que marca la diferència entre els nivells moderat i alt. Aquest descens s’ha produït mentre Catalunya pujava aquest indicador. No és la primera vegada aquest 2021, però, que Sitges baixa per sota dels 100 punts: ja ho va fer a començament de març i després va experimentar un nou augment.

La velocitat de propagació del virus (rt) també ha baixat i avui està en el 0,77, per sota de l’1 recomanat per l’OMS (a tot Catalunya està en l’1,03). La incidència acumulada està a la vila a 100,89, que també és una xifra moderada (a Catalunya és de 250,75), mentre que el percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positiu és del 2,24 per cent (fa deu dies era de més del doble).

A Sant Pere de Ribes, les xifres també es troben en un context favorable, tot i que avui el risc de rebrot ha pujat fins els 92 punts (ahir va baixar als 45) i l’rt a l’1,07.

Notícies relacionades:
Els indicadors epidemiològics de Sitges són millors que la mitjana catalana (8 d’abril de 2021)
Els efectes de la reobertura no es tradueixen, de moment, en un augment del virus (5 d’abril de 2021)
El virus manté una alça moderada a Sitges (1 d’abril de 2021)
El virus puja a Sitges i baixa a Sant Pere de Ribes (29 de març de 2021)
Tornen a créixer els nous positius (25 de març de 2021)
El risc de contagi encara es manté (22 de març de 2021)
Milloren les dades epidemiològiques a Sitges i a Ribes (18 de març de 2021)
Baixa el nombre de nous casos, però els indicadors es mantenen alts (15 de març de 2021)
Les dades de contagi es tornen a complicar (11 de març de 2021)
El descens del contagi es frena i torna a pujar a Sitges (8 de març de 2021)
El risc de rebrot ja està per sota dels 100 punts (4 de març de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure