El virus torna a créixer a Sitges i els indicadors es multipliquen per quatre en deu dies

La platja Sant Sebastià, ahir al migdia
- Publicitat -

Sitges viu un repunt de casos positius, que ha estat significatiu en les últimes 48 hores i que està afectant al conjunt dels indicadors epidemiològics: tots pugen, en alguns casos de manera destacada. A Sant Pere de Ribes el repunt és menor, tot i que ha afectat a l’àmbit escolar: per primer cop aquest curs s’han hagut de confinar dues aules.

La setmana  passada hi va haver 9 positius a Sitges; aquesta n’han estat 34. és a dir, la dinàmica gairebé s’ha multiplicat per quatre en pocs dies. Des de mitjans d’agost no es pujava la barrera dels 30 casos nous en una setmana.

No es tracta d’un fet puntual, ocasionat per algun element o esdeveniment concret. Sinó unes dades que concorden amb la dinàmica que s’està seguint en bona part d’Europa, amb un increment sostingut dels casos que ha generat les primeres alarmes. I en un món interconnectat no resulta estrany que els indicadors epidemiològics vagin vinculats: si pugen a una banda, també ho fan en una altra. I a la inversa.

L’augment és substancial, però no és greu, ni tampoc es preveu que ho sigui, segons responsables del CAP. L’ampli nivell de vacunació (tot i que a Sitges és lleugerament inferior en percentatge a la mitjana catalana) actua com a escut davant el principal perill que presenta el virus: el col·lapse de les urgències. A data d’avui, a Sant Camil hi havia només tres ingressats per Covid, una de les xifres més baixes de la pandèmia. De totes maneres, amb l’augment de nous positius d’aquests dies és previsible que també s’incrementi el d’ingressats hospitalaris.

Tots els indicadors epidemiològics estan a l’alça; el risc de rebrot ha passat del 54 de fa deu dies als 323 d’ahir (la mitjana catalana és de 148), mentre la velocitat d’expansió ha saltat del 0,86 al 3,42 (més del doble de la de tot el país). També ha pujat de manera destacada el percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positiu: en una setmana ha passat de l’1,95 per cent al 4,95 d’ahir.

A Ribes els índexs no pugen a aquest nivell i el nombre de casos, tot i que va a l’alça, ho fa de manera més lenta. El risc de rebrot està en 139 punts i la velocitat d’expansió s’ha situat en 1,78. El percentatge de proves positives és del 3,10 per cent.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem el conjunt de gràfics que permeten radiografiar l’estat actual del virus a nivell local.

Notícies relacionades:
Les escoles de Sitges es mantenen al marge de la Covid (16 de novembre de 2021)
El virus continua sota control (fins ara) (11 de novembre de 2021)
Tornen a pujar els positius i els índexs, tot i que moderadament (11 de novembre de 2021)
Sant Camil se situa en els nivells més baixos de la Covid (2 de novembre de 2021)
Més de 3.000 positius acumulats a Sitges (28 d’octubre de 2021)
Tornen de nous els positius, però a nivell baix (21 d’octubre de 2021)
Una setmana sense cap positiu per Covid a Sitges (14 d’octubre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats