LOADING

Type to search

Actualitat

El visitant català i espanyol va monopolitzar les consultes a l’oficina de Turisme l’any passat

El Baluard Utrillo Morlius, el passat agost

L’any 2019, les peticions d’informació de visitants procedents de la resta de Catalunya o de l’Estat espanyol van protagonitzar el 29,75 per cent les consultes formulades. L’any passat, aquesta quantitat va pujar al 63,29 per cent, més del doble que l’exercici anterior.

Les limitacions de moviment marcades per la Covid es van notar en les consultes que rep l’oficina de Turisme, a la plaça de l’Estació. La immensa majoria van ser de turista de proximitat; és a dir, catalans i espanyols (un 63,29 per cent), a més dels francesos (11,59). Els britànics es van mantenir com el tercer mercat, mentre que els nordamericans, que els any anteriors havien estat el quart, van baixar notablement i el 2020 només van representar un 1,79 per cent.

La caiguda del turisme es va palesar en el descens del nombre de consultes realitzades, que el 2020 van ser gairebé una tercera part (12.456) que l’any anterior (34.775). D’entre totes les peticions d’informació rebudes, les que van predominar van ser les d’informació i esdeveniments culturals (un 42,59 per cent), seguit de les platges (21,80) i a més distància, la gastronomia i el comerç.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure