LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

Els Agents Rurals i l’APMA volen oficina pròpia al Garraf

La Generalitat tenia previst unificar-la amb la de l’Alt Penedès a través d’un pla aprovat l’any 2017

Els Agents Rurals i l’Agrupació pel Medi Ambient del Garraf (APMA) demanen que no s’acabi unificant les oficines dels agents rurals del Garraf i l’Alt Penedès. Segons el pla que va aprovar la Generalitat l’any 2017, l’oficina comarcal garrafenca hauria d’haver-se unificat amb la de l’Alt Penedès. Aquest fet, però, no s’ha acabat produint per l’oposició dels sindicats i per la paralització de les oposicions a agent rural.

Els Agents Rurals del Garraf afirmen que “un canvi d’oficina suposaria un greu problema logístic”, ja que, en cas que hi hagi una incidència, s’haurien de traslladar des de Vilafranca. També expliquen que, en aquests moments, “hi ha poc personal treballant” i el trasllat dificultaria encara més la feina dels agents. Tot i això, “aquest canvi d’oficina fa temps que es parla i encara no s’ha fet res”, afegint que veuen la situació “bloquejada”.

A l’AMPA tampoc li agrada el pla que va aprovar la Generalitat l’any 2017, ja que argumenten que “dificultaria el cobriment de la protecció del medi ambient de tota la comarca”. Sostenen que només tenen una patrulla d’agents i que “ara sembla que, en comptes de reforçar, volen eliminar l’oficina del Garraf”. També apunten que part de l’èxit de la supervivència d’espècies com el corriol camanegre ha estat, precisament, gràcies a les actuacions i el suport dels agents rurals. I remarquen que al Garraf hi ha la proporció més baixa de Catalunya d’Agents Rurals. L’associació ecologista entén que, “tenint en compte que és una comarca rica amb fauna i biodiversitat, és una dada força preocupant”.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure