LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els ajuts municipals a empreses i autònoms ja tenen via lliure

El darrer Sant Francesc, en una imatge de la setmana passada

Els ajuts de 325.000 euros que va aprovar l’Ajuntament de Sitges la setmana passada ja tenen via lliure. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat avui l’edicte municipal i la Regidoria Econòmica, que dirigeix Guillem Escolà, ja ha obert, aquest mateix matí, la finestra telemàtica per efectuar les sol·licituds.

Els ajuts estan estructurats en tres àmbits: per a autònoms, per afrontar la contractació laboral i per al pagament del lloguer, la hipoteca o els subministraments del local. Els 325.000 euros habilitats per l’Ajuntament tenen per missió ser un suport per a professionals i empreses en situació crítica, a causa de la crisi de la Covid-19, que durant els dos primers mesos i mig de pandèmia ha fet caure l’activitat econòmica de la vila més d’un 70 per cent. La principal finalitat és que les empreses i els autònoms disposin de liquiditat per poder continuar la seva activitat i efectuar els seus pagaments.

En aquest sentit, la mesura apunta als ajuts per al pagament dels lloguers i les hipoteques, davant la situació d’emergència que s’hi han trobat bastants titulars, especialment comerços i establiments d’hostaleria, durant els dos mesos i mig que han tancat pel confinament i el ralentí amb que han obert. Inicialment, només el 30 per cent dels titulars de comerços van aconseguir reduccions o aturades del lloguer; posteriorment, la xifra s’ha ampliat fins al voltant el 50 per cent. Per tant, aquesta línia d’ajuts va estar plantejada com una necessitat pels sectors comercials i la seva aprovació ha estat saludada positivament.

El pla d’ajuts també preveu ajuts per fomentar la contractació laboral en temps de creixement d’atur i, per tant, bonificar les empreses que facin apostes en aquest sentit. Aquesta partida ja existia prèviament a la crisi, però ha estat ampliada i modificada per adaptar-se al nou context. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha subratllat  “aquests ajuts representen un primer pas, però la feina no s’acaba aquí. Seguim treballant amb altres línies d’actuació per donar el màxim suport al teixit empresarial”.

El pla va ser aprovat pel Ple de la setmana passada, amb el vot a favor de tots els regidors, excepte Nou Horitzó, que s’hi va abstenir. Junts per Sitges i Ciutadans van reclamar que les mesures fossin més àmplies.

Podeu accedir a la pàgina dels ajuts aquí.

Notícia relacionada:
L’activitat econòmica cau més d’un 70% a Sitges (22 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)