LOADING

Type to search

Festa Major Festes

Els balls faran exhibicions per Festa Major

David Martínez, Dora Pons, Jordi Furró, Eva Martín, Aurora Carbonell, Agustí Marcet, Mossèn Pausas i Albert Oliver, ahir al Prado

Hi haurà Festa Major. No serà com sempre, ja que la pandèmia marca limitacions i restriccions, però sí que hi haurà alguns dels elements més emblemàtics, com les exhibicions dels balls populars. El conjunt del programa es va presentar ahir en un acte als jardins del Prado, al qual es van acabar les entrades en pocs minuts.

Els balls populars faran demostracions en quatre punts diferents: l’Hort de Can Falç, l’Escola Esteve Barrachina, la plaça Catalunya i la plaça dels Castellers. Són quatre punts amb prou amplitud per donar cabuda a un ampli nombre de sitgetans que vulguin veure els balls en directe. L’accés serà restringit, amb aforament limitat i reserva d’entrada prèvia, que es podrà obtenir de franc al web de la Festa Major, a partir de dimarts dia 10.

La Festa Major tindrà altres elements centrals, com l’Ofici. L’Escola de Grallers serà l’entitat encarregada de l’ofrena floral, amb motiu del 50è aniversari de la seva fundació, que commemora durant aquest any.

Un altre punt destacat de la Festa serà l’Hospital, però no perquè s’hi faci exhibició de balls populars, com és habitual, sinó perquè ha estat designat com a pendonista. Es tracta d’un fet insòlit que el pendonista sigui una institució. La Comissió ha volgut simbolitzar la tasca realitzada per l’Hospital durant la Covid, reconèixer als seus professionals i homenatjar als avis residents. El sant estarà exposat al Centre d’Interpretació de la Malvasia –al mateix complex de l’Hospital– els dies 22 i 23, tant al matí com a la tarda.

La pendonista de Santa Tecla serà Dora Pons Sánchez. L’autor del cartell és Josep Furró, mentre que la pregonera serà Eva Martín, que el recitarà dijous 19, a les 19 hores, a la plaça de l’Ajuntament.

Durant l’acte de presentació, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, va mostrar-se convençuda que el conjunt dels sitgetans “serem més responsables que mai en la celebració de la Festa Major”, mentre que el regidor de Festes, David Martínez, va destacar que la Comissió ha “fet una feinada per a que en les condicions actuals poder tornar a veure al carrer la Festa Major”.

A L’Eco de divendres exposarem amb més detalls les novetats de la Festa Major 2021.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure