Els bancs d’aliments atenen el 35 per cent de la població

Voluntaris del Banc d’Aliments

Un any més, s’engega una de les campanyes més importants orquestrada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. A causa de la persistent situació sanitària, el Gran Recapte tornarà a realitzar-se de forma telemàtica. Aquesta edició tindrà lloc a finals de novembre; del 19 al 27 d’aquest mes es podran fer donacions monetàries als establiments com supermercats, petits comerços i parades de mercat. De l’11 de novembre a l’11 de desembre s’hi podran fer també aportacions econòmiques en línia.

Amb un augment del 35 per cent de persones ateses amb aquest servei per culpa de l’impacte de la pandèmia, El Gran Recapte fa una crida a la mobilització i participació ciutadana. En total, són 267 mil persones al llarg del territori català les que viuen una situació social desfavorable i que han de fer ús d’aquest servei.

Els dies 19 i 20 de novembre hi haurà voluntaris i voluntàries als punts de donació per informar i animar la ciutadania a la participació. El Banc dels Aliments fa una crida per tal d’arribar a les 10.000 persones voluntàries que fan falta per acomplir aquesta tasca imprescindible. Aquestes persones informaran sobre el canvi d’operativa del Gran Recapte i sobre el funcionament i finalitat de les donacions monetàries.

Com a novetat d’enguany, El Gran Recapte ha anat un pas més enllà per arribar també als petits comerços. S’hi podran fer donacions en aquests establiments a través d’una aplicació que vincula les aportacions monetàries amb les entitats socials de la localitat. Com sempre, El Gran Recapte segueix treballant per superar-se i ajudar les persones que es troben en la precarietat alimentària. 

Encara que el paradigma social s’hagi vist afectat a causa de la crisi de la Covid-19, la nova forma de donació monetària ha permès al Banc dels Aliments adquirir en quantitats significatives aliments d’alt valor nutritiu com carn, peix i ous. D’aquesta manera, s’ha aconseguit garantir una alimentació saludable i equilibrada durant cada mes de l’any a aquelles persones més necessitades.

Articles relacionats