LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els bars musicals s’adapten per obrir en altres horaris i formats

El Primer de Maig, poc abans de les 9 de la nit de dimarts passat

Sis bars musicals de Sitges s’han acollit a una fórmula administrativa que els permet tornar a obrir, tot i que en formats i horaris diferents. Aquest és el segon cap de setmana que aquests sis establiments –cinc del Primer de Maig i un del centre– obriran de nou després de l’experiència inicial de fa vuit dies.

Des que el 19 d’agost la Generalitat va decretar el tancament de l’oci nocturn, a Sitges, com a la resta del país, no hi ha cap establiment que pugui obrir més enllà de la 1 de la matinada ni que pugui tenir música a més de 70 decibels. És a dir, els bars convencionals i els restaurants sí que poden continuar oberts, tot i que amb limitació d’aforament.

Els sis bars musicals de Sitges que han optat per tornar a obrir ho fan en condició de bars condicionals. Això vol dir que han de tenir la música fluixa –com si fos un fil musical– i tancar a la 1h de la matinada. Aquests establiments han preferit aquesta opció com un “mal menor”. La fórmula trobada ha estat consensuada amb l’Ajuntament i no requereix un canvi de llicències. Hi ha altres bars musicals que han optat per continuar tancats, ja que consideren que en aquestes condicions no poden cobrir les demandes dels seus clients.

L’oci nocturn és un dels sectors més perjudicats amb la crisi de la Covid-19. A Sitges, l’associació que representa aquest establiments situa les pèrdues acumulades aquest 2020 en un 75 per cent. La paradoxa és que quan la Generalitat va decretar el tancament, Sitges mantenia unes xifres de contagis relativament moderada; tres setmanes, després, està entre els municipis de Catalunya amb un índex de rebrot més alt.

En parlem amb més profunditat a L’Eco d’aquesta setmana, on recollim les opinions de representants del sector i de joves de Sitges habituals al Primer de Maig.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure