Els Bombers de Sitges incorporen un nou vehicle per a fer salvament aquàtic i rescats de muntanya

El prototip l’han dissenyat els mateixos components del cos i és únic a tot el país

Els membres del cos, aquest dissabte, fent pràctiques a la platja amb el nou vehicle al fons (Francisco Martínez)
- Publicitat -

L’increment d’accidents a les platges i a les zones boscoses de Sitges ha sigut el principal detonant perquè els Bombers Voluntaris hagin incorporat un nou vehicle a la seva flota. Es tracta d’una furgoneta pickup 4×4 que està especialment adaptada a nivell tècnic i sanitari tant per als salvaments aquàtics com per als rescats de muntanya.

El disseny és completament pioner. Parteix d’un esbós creat pels mateixos membres del cos i és l’únic de tot el país que ara mateix ofereix aquest tipus de prestacions. El vehicle, que està a disposició del parc des de principis d’agost, ha sigut finançat per l’Ajuntament i es presentarà públicament durant aquesta tardor. La seva posada en marxa s’emmarca dins la primera fase d’una prova pilot promoguda per la Generalitat per tal que els cossos de bombers també tinguin el seu propi equip de salvament aquàtic. La segona fase, prevista per a l’estiu vinent, és l’adquisició d’una moto d’aigua que contribueixi a oferir un servei de salvament aquàtic integral i més eficaç.

La nova pickup 4×4 substitueix l’ambulància que els Bombers Voluntaris han tingut durant els últims deu anys i que ja havia esgotat la seva llicència. Aquell vehicle medicalitzat s’ha readaptat perquè la Policia Local pugui continuar donant-li servei públic.

Amb la nova furgoneta ja al seu abast, els Bombers Voluntaris de Sitges estan realitzant ara una formació específica per a adaptar-se al mitjà marítim. Els membres del cos han fet una sessió a la platja aquest mateix dissabte i tenen previst fer més pràctiques sobre el terreny durant el que queda d’any.

Articles relacionats