Els botellots preocupen a les autoritats municipals

Botellot a l’espigó entre la platja de la Fragata i la Ribera, el passat cap de setmana

Les imatges de les platges, els espigons, el passeig i alguns parcs de la vila plens de joves xerrant i bevent quan tanquen els bars i restaurants a dos quarts d’1 de la matinada preocupa les autoritats locals i els cossos policials. Aquestes concentracions de joves no suposen solament un problema pel que fa a la propagació del virus –els joves comparteixen ampolles i la mascareta brilla per la seva absència–, sinó que també provoca afectacions en el descans dels veïns, augmenta la brutícia a les zones de botellot (només cal passejar per qualsevol dels espigons del passeig de la Ribera un diumenge a primera hora del matí), creixen les destrosses al mobiliari urbà i minva l’activitat econòmica (tot i que ara menys, ja que les grans trobades comencen quan els establiments ja han tancat).

El perfil dels que acudeixen als espigons i platges són majoritàriament joves i sitgetans –encara que bona part d’ells vénen d’altres poblacions veïnes i municipis catalans. A primera hora de la nit es pot observar gent d’edat més avançada amb ganes de fer l’última copa o guiris que s’apunten a la festa, però a mesura que va avançant la nit, la mitjana d’edat baixa. 

A L’Eco d’aquesta setmana hi expliquem tota la informació ampliada, amb les opinions dels polítics municipals, els agents econòmics i la Policia Local. Podeu trobar el setmanari als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra a l’iQuiosc

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats