LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els castells tornen a Sitges

Pilar baixat per les escales, el dia de Santa Tecla

La progressiva normalització de les activitats socials i culturals han permès el retorn dels castells en el conjunt de Catalunya, tot i que amb diferents restriccions. També a Sitges, on la Jove de Sitges ha realitzat ja diferents pilars i prepara la Diada de la Colla per a diumenge 24 d’octubre.

La Jove va tornar a assaig amb diversos grups de vint persones, com la majoria de colles, a finals de maig, però els va haver de suspendre amb l’esclat de la cinquena onada, a finals de juny. A mitjans d’agost va reprendre l’activitat amb grups de 25 persones, que era el màxim que establia la normativa en aquell moment, i amb la mirada posada en la Festa Major, on va poder aixecar diferents pilars.

L’objectiu següent, amb una millora notable del quadre epidemiològic, va ser Santa Tecla, aquest cop amb la finalitat de baixar el pilar de les escales de la Punta, un acte que realitza des de 1995 (des del 2010 també el puja, tot i que aquest any va optar per fer només el descens). Entre mig, també ha fet pilars als actes de la Diada Nacional i a la inauguració del Mundial femení d’escacs. El següent pilar previst és a la Cursa de la Lluna Plena, el 22 d’octubre.

Assaig de 4de6 net al Palau del Rei Moro, la setmana passada

I després dels pilars és el torn dels castells. Els de color vi celebraran la Diada de la Colla diumenge 24, al migdia, amb l’objectiu d’alçar tres castells de 6. Seran els primers castells en 24 mesos, després de la forçada aturada per la pandèmia. La diada se celebrarà sense cap altra colla convidada i a la Fragata, amb el públic assegut, tal com actualment marquen els protocols sanitaris. Tot i així, des del món casteller s’ha demanat a la Generalitat flexibilitzar la presència del públic, per tal que puguin entrar en major volum i sense necessitat d’estar asseguts. Aquell mateix dia se celebra a Valls la tradicional diada de Santa Úrsula, on les dues colles discrepen que el públic hagi d’estar assegut.

Per poder participar a la pinya o els troncs, els castellers han de mostrar la pauta completa de vacunació o bé fer-se un test d’antígens abans de cada assaig o actuació. També han de dur mascareta en tot moment. Els castells han estat una de les primeres activitats on es requereix exhibir la vacunació per poder prendre’n part. La Jove de Sitges assaja dimarts i divendres al vespre al Palau del Rei Moro.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure