LOADING

Type to search

Actualitat

Els cementiris preveuen rebre 4.000 visitants demà

Com és tradició en l’arribada de Tots Sants els cementiris es preparen per rebre als familiars dels difunts que descansen en les instal·lacions sitgetanes. Durant els dies previs a la data assenyalada, així com el dia després, hi ha una previsió de 4.000 visitants entre els dos cementiris de Sitges, Sant Sebastià i les Pruelles, tal com marca la tradició. Els familiars freqüenten la zona per tal de poder preparar l’espai per a dipositar-hi flors.  Tant Sant Sebastià com les Pruelles han ampliat l’horari fins el proper 2 de novembre i obriran de les 9 a les 18 hores per facilitar les visites.

 En el marc de la festivitat també s’han programat altres actes. El dia 1 de novembre –Dia de Tots Sants– al cementiri de Sant Sebastià es podrà gaudir de la interpretació de dos músics, que amenitzaran la jornada entre les 11 i les 14 hores. El dia 2 de novembre –Dia dels Difunts– continuaran els actes a l’ermita de Sant Sebastià, on s’oferirà una eucaristia i una pregària al cementiri per recordar les persones traspassades.  

Amb l’arribada d’aquesta celebració, els negociants de floristeries sitgetanes preveuen augmentar la venda de flors, ja que és una de les setmanes de l’any en la que és comercia més aquest producte. Tot i això, i en comparació amb anys enrere hi ha hagut un descens en la venda, ja que aquesta tradició en gran part la segueix la gent gran i cada vegada es va quedant en desús. 

El cap de setmana de pont també preveu la celebració de la castanyada i de Halloween en diferents punts de la geografia local, a través de festes i activitats adreçades als més petits

També pots veure