
Les escoles i els instituts de Sitges i Sant Pere de Ribes es mostren, majoritàriament, en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que obliga a la inclusió del 25 per cent de les hores lectives en castellà.
“No estem d’acord, el català és una llengua que s’ha de cuidar; entre l’alumnat es parla més en castellà”, subratlla Lucía Baig, directora dels Costerets de Ribes. De la mateixa manera, Carme Pons, directora de l’Escola Les Roquetes, considera que “augmentar les hores de castellà no és beneficiós pels nostres alumnes”, igual que la directora de l’Escola Mediterrània, Ana Garcia: “només parlen en català quan ho fan amb la mestra, o per fer una activitat oral a l’aula; a la pràctica, fan moltes més hores de castellà que de català”.
Al Miquel Utrillo, el seu director, Pau Canut, reitera que “no canviarà res del que portem fent fins ara” i Ramon Beringues, director de la Pia, apunta que “a la nostra escola la llengua no és un problema”. Altres centres, com les Parellades o la Santa Eulàlia no s’han posicionat, mentre que el Barrachina o la Riera estan directament.
A L’Eco d’aquesta setmana recollim les conseqüències de la sentència del TSJC a Sitges i a Ribes. A més, també altres temes locals de l’àmbit educatiu, com la reforma de l’Escola Pia, els projectes cooperatius de Secundària i el projecte de dades nascut des de Sitges. LÑPodeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.
Compra’l a iQuiosc.cat
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA