LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Els centres educatius tanquen el trimestre sense coronavirus

Escoles i instituts han sabut contenir el virus gràcies a l’aplicació dels protocols de prevenció

Un alumne confinat a Sitges, un també a les Roquetes i cap a Ribes. Unes dades envejables, acordes amb la presència cada cop més reduïda del coronavirus als dos municipis. I, certament, pocs s’ho esperaven a principi de curs, quan els centres educatius de Primària i Secundària eren percebuts com un dels focus de contagi de coronavirus més temuts per moltes famílies i el conjunt de la societat.

No ha sigut camí fàcil. L’aparició dels primers casos just en la segona setmana de curs pronosticaven que les classes s’haurien de traslladar completament a casa, com en el primer confinament. Tampoc no hi han ajudat les topades periòdiques de molts equips directius amb el Departament d’Ensenyament. L’última, arrel de la decisió de la conselleria –després rectificada– de què els professors de Primària i Secundària fossin els encarregats de fer les proves PCR a l’alumnat.

Les direccions afirmen que també han hagut de patir els neguits contraposats de pares i mares. Des dels que qüestionaven que les mesures de prevenció eren massa estrictes i no servirien per a gaire cosa, fins als que consideraven que no s’estaven aplicant amb el rigorositat que exigia el moment.

Al final, l’aplicació dels protocols de prevenció i la implicació generalitzada de tots els estaments de la comunitat educativa han permès que, de moment, el primer trimestre es tanqui amb molt bona nota en relació a la contenció de la Covid-19. Les notes finals, però, seran a finals de curs. Després de Reis, comença una nova avaluació.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure