LOADING

Type to search

Actualitat

Els centres públics de Sitges renoven instal·lacions

Entrada de l’escola Maria Ossó

Els centres públics de Sitges es renoven per acollir el nou curs escolar. Les obres de millora dels col·legis públics Escola Esteve Barrachina, Miquel Utrillo i Maria Ossó i les llars d’infants La Moixiganga i El Cercolet han quedat completes, amb una desena d’intervencions per repassar l’aspecte de les instal·lacions i renovar alguns equipaments, abans d’encetar el pròxim any acadèmic. 

El seguit d’actuacions, consistents en pintar de nou els passadissos, les classes, portes i algunes àrees de l’exterior de les escoles i jardins d’infants van iniciar-se tot acabat el període lectiu del 2021-2022, aprofitant l’inici de les vacances escolars i per no interrompre les activitats del curs educatiu. El projecte de recondicionament ha suposat una inversió municipal de 141.800€ i, segons el regidor d’Educació, David Martínez, aquestes obres “són molt importants”, perquè “els centres escolars ofereixin qualitat i igualtat d’oportunitats”.

Les operacions més rellevants enguany s’han produït a l’Escola Esteve Barrachina, on s’han reformat els lavabos dels estudiants de la primera i segona planta de l’edifici, i s’està duent a terme el contacte entre el clavegueram del col·legi i el carrer, una operació que ha provocat l’aixecament del porxo. 

Pel que fa al Miquel Utrillo, s’ha col·locat un parquet a dues aules cooperatives, segons explica l’Ajuntament, i s’ha modificat el sòl de la cuina. Mentre que, al Maria Ossó, s’ha renovat la pintura de la tanca perimetral i s’ha canviat el parquet del gimnàs.

A l’Escola Bressol La Moixiganga s’han redreçat les portes que donen a la via pública i a l’interior, i s’han aplicat tècniques de sanejament i pintura a la fusta natural propera als portells. I, respecte de Llar d’Infants El Cercolet, s’ha tornat a repassar la part inferior de les parets.

Paral·lelament a aquestes intervencions, s’han revestit les aules, portes i espais lúdics i s’han dut a terme les tasques de neteja i manteniment integral habituals, tornant a pintar, fins i tot, alguns passos de vianants pròxims a les escoles.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA