Els cinc positius a Sitges en menys d’una setmana trenquen la tendència estable

Un grup de gent conversa al Passeig Marítim, la setmana passada
- Publicitat -

Sitges ha registrat cinc positius nous per Covid-19 en els últims sis dies. No és una xifra alarmant, però sí que trenca l’estabilitat que havia tingut la vila durant el mes de juny i, al mateix temps, podria ser un avís dels possibles efectes de la finalització de l’Estat d’Alarma.

El que és rellevant dels cinc positiu nous és l’augment percentual en comparació a altres municipis i sobre el conjunt del país. Aquests cinc casos suposen un increment del 2,20 per cent en només quatre dies, mentre que a tot Catalunya ha estat un insignificant 0,001 i a la província de Barcelona del 0,04 per cent. L’augment del 2,20 per cent de Sitges és extensible a tota la comarca del Garraf, on ha estat de l’1,48 per cent. A Sant Pere de Ribes ha estat de l’1,40 per cent.

Responsables sanitaris de Sant Camil consultats han estat prudents a l’hora de fer una lectura d’aquest augment, que es pot efectuar en un doble sentit: d’una banda, que en aquests darrers dies s’hagin fet més PCR a Sitges o, d’una altra, que sigui una conseqüència de la desescalada i del moviment de gent –sovint sense respectar les distàncies ni altres mesures de seguretat i protecció– que s’està veient a Sitges en les últimes dues setmanes.

Amb aquest increment, Sitges ha registrat 6,28 casos acumulats per cada 1.000 persones, des que va arribar la pandèmia, el mes de març. A Sant Pere de Ribes són 6,90, mentre que a la demarcació de Barcelona són 10,17 i a tot Catalunya 9,19.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats