Els comerciants esperen una remuntada

Alguns establiments esperen compensar en la segona quinzena de desembre una facturació que, en alguns casos, ha baixat entre un 10 i un 20%

El carrer Jesús, amb ambient nadalenc. (Marta Juez)
- Publicitat -

“Si vols veure Sitges ple de vida i passejar sota els llums de Nadal, surt amb mi pels carrers de la vila, gaudint del comerç local”. Aquesta és la tornada de la cançó El comerç de Sitges inspira Nadal, composada pel músic sitgetà Joan Pinós en el marc de la campanya per promoure les compres nadalenques de proximitat. La nova nadala sitgetana complementa l’oferta de propostes lúdiques programades per l’Ajuntament i l’associació Sitges Comerç –com la Christmas Weekend Party d’aquest cap de setmana– per tal de dinamitzar el moviment comercial en aquestes dates tan significatives no només en l’àmbit familiar, sinó també per a l’economia de molts negocis que depenen en bona mesura de les vendes de Nadal.

Els precedents no conviden excessivament a l’optimisme. Després d’un estiu per sota de les previsions generades i d’un octubre exuberant que va sorprendre els propis comerciants, el novembre havia tornat a estabilitzar els ingressos a la baixa i el que portem de desembre no està responent, ni de bon tros, a les expectatives inicials. Així ho relata Carlos Prieto, president de Sitges Comerç, que afegeix que alguns establiments podrien haver patit un descens d’entre el 10 i el 20% en la seva facturació, en comparació amb el darrer mes de l’any passat.

L’anàlisi i els pronòstics que en fan els comerciants i tots els detalls de la Winter Market, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a la plataforma virtual iQuiosc.

Articles relacionats