Els comerciants reclamen una comissió bilateral per a eradicar la venda ambulant irregular

L’associació Sitges Comerç proposa a l’Ajuntament que sancioni els compradors i que activi mesures de reinserció per als venedors

- Publicitat -

El top manta continua, una setmana més, al centre de la vida política sitgetana. En aquesta ocasió, arrel de la reunió a tres bandes, divendres passat, entre representants de Sitges Comerç, del govern municipal i de la Policial Local. La trobada, proposada pels comerciants, pretenia abordar la situació de la venda ambulant irregular a Sitges i, particularment, els “prejudicis” que aquesta provoca “tant al sector comercial com al conjunt de la imatge turística” de la vila.

La reunió, de to cordial, s’ha focalitzat sobretot en tres eixos: la comercialització de falsificacions il·legals “que no paguen taxes i responen a interessos de màfies organitzades”, l’absència de mesures sanitàries en els espais on es produeix aquesta ambulant i la imatge “poc propícia” per als interessos turístics de Sitges que ofereix el Passeig Marítim quan s’hi concentren els venedors ambulants irregulars. Les tres parts presents a la reunió han coincidit en assenyalar el fenomen del top manta com “un problema del municipi que requereix una solució”.

En aquest sentit, Sitges Comerç proposa la creació d’una comissió bilateral entre l’associació  i el mateix Ajuntament per a efectuar un seguiment de tots els assumptes relacionats amb el sector comercial. Així mateix, l’associació comercial també demana la realització d’una campanya informativa institucional que recordi la il·legalitat d’adquirir aquest tipus de productes i, junt amb això, l’emissió de sancions a totes les persones que la incompleixin.

Finalment, Sitges Comerç també planteja la possibilitat que el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya col·labori amb l’Ajuntament en la implantació de mesures destinades a eradicar la venda il·legal i recomana que s’activin mesures de reinserció destinades als venedors, als quals consideren “víctimes de les diferents màfies que controlen aquesta activitat il·legal”.

Articles relacionats